Под спиле / - фото: Д.С.
13/07/2021 u 09:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дружење Старобарана Под Спиле

Неколико десетина Старобарана све три вјере, уз госте, веселило се до касно у ноћ. Међу гостима су били и предсједник Општине Душан Раичевић, Радомир Новаковић Цакан, Суљо Мустафић...

И ове године уочи 13. јула одржано је традиционално дружење Старобарана и њихових гостију на познатом мјесту - Под Спиле.

У име организатора окупљене је поздравио проф. Миодраг Мишко Мијовић, који је присутнима пожелио добро здравље, срећу и напредак те да се много година у здрављу и весељу, са братском љубављу окупљају и да то преносе на младе генерације, како би се наставила традиција”.

- Имамо велику срећу што нас је омладина подржала и помогла да ово дружење организујемо. Да се фино осјећамо, евоцирамо успомене, да волимо комшије, пријатеље, браћу, наш град и државу - каже проф. Мијовић.

Он је такође замолио присутне да минутом ћутања одају почаст пријатељима који више нису међу њима.

Неколико десетина Старобарана све три вјере, уз госте, веселило се до касно у ноћ. Међу гостима су били и предсједник Општине Душан Раичевић, Радомир Новаковић Цакан, Суљо Мустафић... За музику су били задужени Љубо Марковић, Алмир Дибра и Дадо Исић.

Ово ви­ше­де­це­ниj­ско дру­же­ње, 12. jу­ла 1974. го­ди­не започели су Ми­тар Мар­коло­вић, Ђу­ро Пре­ле­вић, Кр­сто Миjо­вић и Ми­о­драг Ми­шко Ми­jо­вић, уз са­да по­коj­не Цвет­ка Ву­че­ра­ко­ви­ћа, Ви­то­ми­ра Виц­ка Ра­ду­ло­ви­ћа, Ан­та Ник­па­ље­ви­ћа, Оса Ђу­ла­ме­ро­ви­ћа, Ру­ста Чо­би­ћа и Бран­ка Зе­че­ви­ћа. У ве­се­лом рас­по­ло­же­њу рас­та­ли су се у ра­ним jу­тарим ча­со­ви­ма 13. jу­ла те 1974. го­ди­не, а при­jе ра­стан­ка су до­го­во­ри­ли да ово дру­же­ње бу­де тра­ди­ци­о­нал­но. До­го­во­ри­ли су се да бу­ду­ћа дру­же­ња обо­га­те jе­лом и пи­ћем, да се тро­шко­ви распореде jеднако, те да сва­ки уче­сник мо­же до­ве­сти по jед­ног го­ста, с тим што ће пла­ти­ти пар­ти­ци­па­ци­jу за нjе­га у истом из­но­су као и оста­ли, и да се по за­вр­шет­ку име­ну­jу ор­га­ни­за­то­ри – до­ма­ћи­ни на­ред­ног дру­же­ња.

А на­ред­но дру­жење jе одр­жа­но го­ди­ну ка­сни­jе, на исти дан. При­дру­жи­ли су им се Дра­ган Мић­ко­вић, Но­ви­ца Вуч­ко­вић, Ђо­ко Сто­jо­вић, Бо­шко Ми­jо­вић, Бо­шко Ми­ло­ше­вић, а наредне Ра­де Ива­но­вић, Да­ни­ло Мић­ко­вић, Косто и Да­ни­ло Мар­ву­чић, Ацо Мар­ти­но­вић, Омо Кр­чи­ко­вић, Ни­ко Jа­њић, Ми­ћо и Љу­бо Жив­ко­вић, Ко­ља Де­даj, Ко­сто Да­ба­но­вић, Лу­ка Мар­ђо­но­вић… За дру­же­ње 1978. су на­пра­ви­ли бе­тон­ски сто за по­слу­жење. Дру­жење jе из­о­ста­ло са­мо 1979. го­ди­не, jер су се на­кон ка­та­стро­фал­ног зе­мљо­тре­са пла­ши­ли об­ру­ша­вања окол­них стиjе­на. Те го­ди­не jе одр­жа­но у Чању, а већ на­ред­не су се вра­ти­ли Под Спи­ле.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 18:53