Maslinijada 23. i 24. novembra / - PLAKAT
23/10/2024 u 13:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dvadeset druga maslinijada planirana za 23. i 24. novembar

U organizaciji NVO „Maslinijada“ i NVO Udruženje maslinara „Antivari“, uz podršku novoformiranog društva „Kuća maslina“ Bar, a pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Turističke organizacije Bar, najznačajnija poljoprivredno-turistička manifestacija planirana je u okviru proslave Dana oslobođenja Bara.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole proslava oslobođenja Bara održaće se 23. i 24. novembra.

Takmičarski dio manifestacije sastoji se u određivanju najkvalitetnijih maslinovih ulja proizvedenih u 2024. godini, i to u kategoriji ekstra-djevičanskih monosortnih ulja, kao i u kategoriji ekstra-djevičanskih višesortnih ulja (kupaž). Osim takmičenja u kvalitetu maslinovog ulja, i ove godine će biti dodijeljene nagrade za najbolje održavani maslinjak, za najbolji mladi zasad, za najbolje revitalizovan stari maslinjak, kao i nagrada za najbolji rod maslina. Ocjenjivanje i proglašenje najboljih obaviće stručne komisije, čiji su članovi regionalno prepoznati stručnjaci iz ove oblasti u zemlji i u regionu.

I ovogodišnju Maslinijadu i starobarsku pjacu će ukrasiti izlagački štandovi bogati domaćim proizvodima i delicijama iz svih barskih krajeva. Prijavljivanje za sve takmičarske kategorije otvorena je do 5. novembra, dok je prijava za izlaganje proizvoda na štandovima moguće do 15. novembra.

Svi zainteresovani maslinari i proizvođači maslinovog ulja koji žele da učestvuju u takmičarskom dijelu mogu se prijaviti slanjem e-maila na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Osim bogatog kulturno-umjetničkog programa, ovogodišnja manifestacija će u petak, 22. novembra ugostiti eksperte iz inostranstva u cilju održavanja edukativnog predavanja posvećenog uzgoju maslina i proizvodnji maslinovog ulja. Takođe, manifestacija će biti obogaćena organizacijom likovne kolonije umjetnika iz zemlje i inostranstva, koji će stvarati djela posvećena maslini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

23. oktobar 2024 15:25