Crnogorski učesnici / - CRNOGORSKI UčESNICI
02/08/2023 u 09:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dvije specijalne nagrade za crnogorske učenike na Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi u Grčkoj

Uz podršku JU Centar za stručno obrazovanje, pet učenika iz tri srednje stručne škole iz Crne Gore, takmičili su se u tri oblasti i to: test iz ekonomije, igra finansijske pismenosti i studija slučaja

Učenici Lazar Mašanović iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru i Feliks Koba iz budvanske Srednje mješovite škole Danilo Kiš osvojili su specijalne nagrade u Igri finansijske pismenosti, na VI Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi  u Grčkoj.

Olimpijada je održana od 24. jula do 1. avgusta u organizaciji IEO i Univerziteta Thessaly u Volosu - Grčka u hibridnom formatu.

Uz podršku JU Centar za stručno obrazovanje, pet učenika iz tri srednje stručne škole iz Crne Gore, takmičili su se u tri oblasti i to: test iz ekonomije, igra finansijske pismenosti i studija slučaja.

- Na ovogodišnjoj olimpijadi učestvovalo je 224 takmičara iz 47 država svijeta. Crnogorski tim predstavljali su učenici: Bogdan Savićević (JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar), Dimitrije Pavlović (JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar), Lazar Mašanović (JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar), Nikola Vukoslavčević (JU Srednja ekonomska škola Mirko Vešović, Podgorica) i Feliks Koba (JU Srednja Mješovita škola Danilo Kiš, Budva), koji su na II Državnom takmičenju učenika srednjih škola iz oblasti Ekonomije, biznisa i finansija ostvarili najbolji rezultat i time stekli pravo učešća na ovogodišnjoj olimpijadi - kauao je koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija iz Centra za stručno obrazovanje Srđan Obradović.

Kako je dodao, prvog dana učesnici su radili test iz oblasti Ekonomije, drugog dana su se takmičili u Igri finansijske pismenosti, a trećeg i četvrtog dana radili su na problemu i prezentovali rešenja iz studije slučaja.

- Tokom svih dana organizovan je veliki broj predavanja, panel diskusija, kulturno veče i razmjena iskustava među učenicima i nastavnicima - naveo je Obradović.

Pored učenika, u timu su bili i mentori, Ivana Perović, nastavnica iz JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara i Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija iz JU Centar za stručno obrazovanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 11:57