/ FOTO http://dzkolasin.me
15/11/2021 u 16:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДЗ Колашин: Посвећено пружамо здравствену заштиту грађанима

Тренутно у ДЗ Колашин на дневном нивоу имамо 3 доктора који обављају послове изабраног доктора за одрасле

Дом здравља Колашин као једина здравствена установа у том граду, кроз своје перманентно залагање и сталну потребу за пружањем квалитетне здравствене заштите, одговара свим изазовима и у овим тешким временима по здравствени систем цијелог свијета.

- Да би на прави начин одговорили потребама наших суграђана, у договору са Министарством здравља, на петнестодневном нивоу "повлачимо" по два доктора специјализанта, који уз изабране докторе наше установе пружају неопходне услуге како у свим амбулантама, тако и у ковид амбуланти. Све ово даје јасну слику да тренутно у Дому здравља Колашин на дневном нивоу имамо 3 доктора који обављају послове изабраног доктора за одрасле, 1 доктора интернисту, 1 доктора који обавље послове изабраног доктора за дјецу, 1 доктора који ради у ковид амбуланти и 1 доктора приправника. Због недостатка 1 доктора за дјецу, и даље се спроводи политика поподневног ангажмана доктора педијатра из друге здравствене установе. У циљу рјешавања проблема са ИД за дјецу, улажемо велике напоре како би и њега отклонили на прави начин и тај дио нашег здравственог дјеловања поставили на чврсте основе. Како је то проблем који већ дуже вријеме стоји као отворено питање, у нашем раду му је дат приоритет и настојаћемо да нађемо најбољи модел за наше најмлађе суграђане- наводе из ДЗ Колашин.

Када су у питању други сегменти рада, њихово функционисање се одвија на веома, како тврде, квалитетан начин, у складу са условима које налаже тренутна пандемија.

- Исто тако, стална настојања Дома здравља Колашин да нашим пацијентима буду доступни специјалисти из разних грана медицине, реализује се уобичајеном динамиком, уз настојање да проширимо и тај дио здравствених услуга. Дакле, континуитет услуга љекара из разних области медицине, које су у претхедном периоду биле заступљене у нашој установи, настављен је без изузетка, уз очекивања и настојања брзог проширења. Све ове активности се спроводе уз одличну сарадњу са КЦЦГ и другим здравственим установама, гдје та сарадња омогућава доступност потребних консултаната на седмодневном и петнаестодневном нивоу

Што се тиче процеса имунизације против Цовид 19, он се одвија по устаљеној процедури, уз свакодневно повећање броја заинтересованих и вакцинисаних. Овакви подаци додатно охрабрују све нас, а и потврђују преданост наших запослених у процесу имунизације. Модернизација Колашина, његова грађевинска експанзија и убрзан развој у туристичком смислу, отварају нека нова врата и стављају пред нас неке нове задатке. С тим у вези у претходној зимској туристичкој сезони организовали смо рад ортопедске амбуланте, која се показала као веома добар одговор савременим захтјевима. На тим основама наставићемо и ове зимске сезоне, уз настојања да се исправе сви недостаци који су уочени у претходној години- истичу из ДЗ Колашин.

Брзих дана очекују реализацију започетих пројеката који се односе на модернизацију возног парка, што подразумијева његово занављавање и осавремењавање са најмање двоје возила.

- Да закључимо, географска и економска позиција нашег града од нас захтијева увођење додатних активности, које ће у потпуности пратити његову узлазну путању. Добра сарадња са Општином Колашин отвара простор и за нека даља заједничка дјеловања. У свом раду увијек настојимо да додатно учврстимо сарадњу и са свим другим институцијама локалног нивоа. Све наше активности и идеје спроводимо кроз сталну комуникацију са Министарством здравља, Фондом за здравствено осигурање ЦГ и КЦЦГ, што нам даје подстрек за сталним напредовањем- истичу из ДЗ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:07