Старт џипијаде на Бјеласици / -STEFAN VUKICEVIC
25/10/2021 u 06:49 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џипијада са више од 100 учесника

На макадамским путевима и неприступачним теренима одржана трка теренаца „Изазов Бјеласице“

Након дуже паузе, организована је џипијада, односно трка "Изазов Бјеласице –OFF Road Challenge", која је окупила више од 100 учесника из читаве Црне Горе. Организатор трке OFF Road klub Bijelo Polje, уз подршку општинског Центра за спорт и рекреацију, понудио је праву авантуру учесницима, који су своје теренце возили макадамским и сеоским путевима, али и неприступачним теренима на Бјеласици.Такмичење је одржано у три класе –Softa I, II i III, а вожена је и туристичка рута.

У класи Софт 1, до 2000 кубика, најбољи је био Алмир Чекић, друго мјесто припало је Мелиси Хоџић, док је трећи био Жарко Зиндовић. Најбољи у класи Софт 2, од 2100 до 3000 кубика, био је Марко Ћулафић, друго мјесто је заузео Борис Грба, а трећи Менсур Хоџић. Прво мјесто у класи Софт 3, преко 3100 кубика, освојио је Данко Бакрач, Мурат Лубодер је био други, а Рашо Маријановић трећи.

– Доказано је да су падине Бјеласице богомдане за ово уживање и дружење љубитеља џипова.Општина Бијело Поље је ову трку укључила у агенду обиљежавања Европске недеље локалне демократије, коју по први пут организујемо у сарадњи са Савјетом Европе и Заједницом општина Црне Горе – казао је Марко Масловарић, директор Центра за спорт и рекреацију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:50