Фото: Скриншот ТВЦГ / - Фото: Скриншот ТВЦГ
05/09/2021 u 20:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Екипа ТВ Н1 БиХ нападнута на Цетињу: "Ја волим Црну Гору, волим Цетиње"

Ово није политички напад већ напад на новинаре који раде свој посао, додала је Александра Тољ

Екипа Телевизије Н1 из Босне и Херцеговине нападнута је током извјештавања о догађајима са Цетиња, јавља ТВЦГ преноси портал РТЦГ.

Репортерка Александра Тољ и њен сниматељ прво су гађани камењем а затим је, кажу, у другом одвојеном инциденту група младића захтијевала од репортерке да обрише снимке.

Снимање једне од критичних ситуација засметало је групи младића са Цетиња који су прво негодовали а затим гађали каменицама репортерку ТВ Н1 Александру Тољ и њеног сниматеља.

Спас од нападача нашли су у кући једна цетињске породице. Када је Александра касније, одлучила да остави камеру како не би привлачила пажњу и у програм се укључи телефоном, услиједио је други инцидент.

Младићи су прекинули Александрино укључење и тражили да избрише снимак. То није могла да уради што је био разлог за нови напад.

-Један је дошао и полио ме водом, ја сам му рекла је ли ово чојство онда ме пљуснуо лавором воде којим су људи прали лице од сузавца и ја сам рекла па шта је ово. На концу он је мене пљунуо у лице- казала је новинарка Н1 БиХ.

Алексадра истиче да је само радила свој посао.

-Ово није политички напад већ напад на новинаре који раде свој посао. Они нијесу знали ни чија смо екипа, ни одакле ни начин како ми извјештавамо о свему, мислим да је важно да свака држава обрате пазњу на извјештавање новинара и да нам омогуће да радимо посао како треба- додала је Александра Тољ.

Након напада Александру и сниматеља полиција је извела са Цетиња. Није жељела да поднесе кривичне пријаве а Црној Гори ће упркос инциденту мислити као и до сад.

-Ја волим Црну Гору, волим Цетиње, волим да одем и поједем попеке ја се надам да ћу то моћи и у будућности и да овај инцидент неће код мене покварити слику о Црној Гори а неће сигурно- закључила је новинарка Н1 БиХ Александра Тољ

ВИДЕО МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЈЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:07