Шапурић / Фото: Дневне новине Дан
22/07/2021 u 08:39 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фоторепортер Дана о случају са Симовић Звицер: Нећу да одговарам за нешто што нисам урадио

Шапурић затражио од ВДТ-а да преиспита одлуку ОДТ-а у Никшићу које је одбацило његову пријаву против предсједнице Судског савјета

Фоторепортер "Дана" Жељко Шапурић затражио је од Врховног државног тужилаштва (ВДТ) да преиспита одлуку Основног државног тужилаштва (ОДТ) у Никшићу које је одбацило његову кривичну пријаву против предсједнице Судског савјета Весне Симовић Звицер, пишу Дневне новине Дан. 

Кривичну пријаву је поднио јер га је неосновано оптужила да је 19. јуна напао и вријеђао испред локала "Ленокс" у Никшићу.

Симовић Звицер је то објавила на свом фејсбук профилу, а потом је ту објаву пренијело више црногорских медија.

Шапурић је, као и више свједока из поменутог кафића, демантовао њене наводе, након чега је истог дана када га је и неосновано оптужила против Симовић Звицер поднио кривичну пријаву.

image

Симовић Звицер

Фото: Дан, Архива

Упркос томе, његова кривична је одбијена, а прекршајно ће одговарати за дјело које није починио. Према ставу полиције и ОДТ-а, прекршио је члан 7 Закона о јавном реду и миру за који је предвиђена казна од 100 до 1.000 еура, или затвор до 60 дана.

– Нећу и не могу, због себе, своје породице и редакције "Дана" за коју радим, да прихватим да одговарам за нешто што нисам урадио. Понављам, Симовић Звицер не познајем, никада је нисам видио, па јој спорног дана нисам ни могао упутити увреде које наводи, нити за то имам било какав разлог. Од правде одустати нећу и вјерујем да ће ВДТ мој захтјев уважити, истакао је Шапурић.

Управа полиције: Обављен разговор са више лица

Одговарајући на питања Дневног листа Дан, из Управе полиције потврђују да је Шапурић поднио кривичну пријаву 20. јуна у 15.40 часова, а Симовић Звицер истог дана у 16.55 и то против Н.Н. лица које јој је "упутило ријечи увредљиве садржине".

Полиција је, истичу, сачинила записнике и прикупила обавјештења од грађана, али је ОДТ тражило додатне информације.

– У службеним просторијама обављен је разговор са више лица на околности предметног догађаја. Након додатно прикупљених обавјештења и предоченог чињеничног стања дежурни тужилац се изјаснио да нема елемената кривичног дјела за које се гоњење предузима по службеној дужности, одговорили су из Управе додајући да су против Шапурића поднијели прекршајну пријаву.

Исти одговор Дневни лист Дан је добио и из никшићког ОДТ-а, а потписала га је тужитељк портпарол Вјера Мићуновић.

Симовић Звицер је на свом фесјбук профилу о наводним увредама и нападу написала дан након спорног догађаја. Навела је да је поред терасе "Ленокса" прошла како би ушла у фризерски салон.

Истог дана кад и Шапурић, али више од сат касније, дошла је у просторије никшићке полиције гдје је такође поднијела кривичну пријаву, али против непознатог лица. Два дана потом је и обрисала објаву са Фејсбук профила.

– ОДТ ме није позивало да се додатно изјасним по пријави коју сам поднио, нити је на околности догађаја узело изјаве од свих свједока које сам навео, који су тог дана били у "Леноксу", а било их је седам и у питању су врхунски спортисти, доктори, новинари и културни посленици. Симовић Звицер, колико сам упознат, има само једног свједока, радницу из фризерског салона која јој је и блиска рођака. Неосновано ме је осрамотила, па поднијела пријаву против Н.Н. лица и обрисала објаву у којој ме је означила као насилника, неодговорног човјека који уз то ради и за најпродаваније дневне новине у Црној Гори, а сада то своје непочинство, које јој не приличи као жени, а ни по функцији коју покрива, заташкава прекршајном пријавом против мене - огорчен је Шапурић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 15:54