Драгишић / Фото: Приватна архива
13/07/2021 u 14:05 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Функционер Демократа: Општина Бар неједнако третира Црмницу у односу на друге МЗ

Шта је понукало општинске власти да овако изразито фаворизују нека села званично је непознаница, тврди Драгишић

Када се погледа комунално и инвестиционо улагање у 2020. години на подручју МЗ Црмница, види се јасна дискрепанца када су у питању улагања, односно очигледно фаворизовање само једног села у односу на сва друга, тврди члан ОО и представник Демократа у МЗ Црмница Никола Драгишић.

Како је казао, тако је 72.966,39 еура новца пореских обвезника града Бара или 70 одсто од укупно опредијељеног  износа за комплетну МЗ Црмница, потрошено на село Буковик, без објашњења зашто је то баш тако.

-У Села Крњице, Орахово као и у Вирпазар уложено је преосталих 35.246,66 еура од укупног износа од 108.214,05 еура, колико је укупно утрошено на МЗ „Црмница”. Шта је понукало општинске власти да овако изразито фаворизују једно село званично је непознаница, мада постоје сумње да се ради о неким „вишим интересима” који у овом случају дупло више вриједе него што вриједи остатак комплетне Мјесне заједнице. Тако је један дио овог села добио комотни пут са двије траке, пјешачку стазу и расвјету која се сада може видјети чак и из свемира- додао је Драгишић. 

Какав је остатак МЗ, о томе најбоље свједоче туристи и мјештани који их дочекују.

- Наравно, никада нећемо бити против било какве инвестиције и сматрамо да је то неопходно како би наша МЗ постала туристички препознатљива, али исто тако сматрамо да мора постојати равноправан основ, по којем ће сви дјелови бити једнако заступљени, а не побјеђивати „виши интереси” на основу којих ће се паушално одређивати приоритети. Црмничани јако добро памте и сигурни смо да ће на сваки, а нарочито на овако очигледан неједнаки третман општинских власти, знати и те како адекватно да одговоре- додаје Драгишић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:12