Opština Danilovgrad / - Lazar Ružić
13/09/2024 u 09:28 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Grgurović: Vlast posvećena radu u korist građana

Na navode našeg sagovornika izrečene u tekstu "Iković: Sadašnja vlast gora od prethodne", obјavljenog 11.8.2023. godine u "Danu", reagovali su iz Opštine Danilovgrad.

– Tekst je pun jednostranih interpretacija i očigledno je usmjeren na manipulaciju javnim mnjenjem u cilju diskreditacije rukovodstva Opštine Danilovgrad. Aleksandar Grgurović, predsjednik Opštine, istakao јe ključne tačke koje razotkrivaju netačnosti i pristrasnost iznijetih tvrdnji.

U reagovanju navode da se naš sagovornik usuđuje da paušalno ocijeni novu vlast kao "goru od prethodne" bez ikakvih konkretnih dokaza ili validnih analiza.

– Ovaj tekst nije ozbiljna analiza već je jeftin politički pamflet. Takav pristup predstavlja pokušaj da se stvarnost izokrene. Tvrdnje o navodnom nezadovoljstvu građana su isključivo lična interpretacija, koja nije potkrijepljena nijednim relevantnim izvještajem. Svaka kritika mora biti zasnovana na objektivnim činjenicama, a ne na spekulacijama i neosnovanim izjavama pojedinaca. Namjerno prećutkivanje pozitivnih rezultata i napora koji se ulažu je očigledan pokušaj da se diskredituje rad svih koji doprinose razvoju i napretku. Tekst potpuno ignoriše činjenicu da su u ovoj godini sprovedene značajne promjene: radovi na putu Danilovgrad – Spuž, preko Martinića, putu ka Studenom, Sinjajevini, dionici puta između Gornjeg i Donjeg Manastira Ostrog, kao i kilometri novog asfalta na lokalnim putevima.

U godini kada su izvedeni značajni radovi na rekonstrukciji Ulice Lazara Đurovića, sanaciji fasada na stambenim objektima, izgradnji sportsko-rekreativne površine u Pažićima i uspješnom vraćanju višemilionskih dugova, tvrdnje iznesene u tekstu su krajnje nekorektne. Takođe, ove godine smo unaprijedili komunalnu higijenu, kulturna i turistička dešavanja, a uz sve tekuće radove priprema se projektna dokumentacija za radove u Ulici Novice Škerovića, Njegoševoj ulici, Ulici Baja Sekulića, Bijelog Pavla, kao i na dionici između Stologlava i Spuške glavice, putu L6, te na dionici Novo Selo–Lazarev Krst.

Iković: Sadašnja vlast se ne razlikuje od prošle

Povećana budžetska izdvajanja za nevladine i sportske organizacije, žensko preduzetništvo, poljoprivredu, mjesne zajednice, stipendije za talentovane studente tradicionalne manifestacije i programske aktivnosti Centra za kulturu dodatno potvrđuju našu posvećenost napretku zajednice.

Rekordni budžet planiran za 2024. godinu od 7.800.000 eura u prvih šest mjeseci na prihodnoj strani imao je ostvarenje od 48,87 odsto, što predstavlja rekordno polugodišnje ostvarenje planiranog budžeta u posljednjih pet godina.

Upravljanje gradom u interesu građana ne svodi se na pisanje neistinitih tvrdnji po portalima, već na mukotrpan i posvećen rad. Maliciozne kritike koje pokušavaju da ometaju naš rad samo odražavaju nedostatak razumijevanja pravog značaja odgovornog upravljanja. Stoga, umjesto neosnovanih napada i malicioznih komentara, bilo bi korisnije voditi otvoren dijalog zasnovan na činjenicama i objektivnim pokazateljima. Lokalna vlast u Danilovgradu ostaje posvećena radu u korist građana, uprkos pokušajima da se njen trud potcijeni – navode u reagovanju iz Opštine Danilovgrad.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 10:06