/ FOTO: žANA BOJANIć
26/12/2023 u 09:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Herceg Novi: Bazen na Škveru otvoren za građanstvo

Za sada će to biti radnim danima od 7.00 do 9.00 i od 13.00 do 15.00 uz mjesečnu članarinu od 30 eura

Opština Herceg Novi i PVK Jadran dogovorili su termine u okviru kojih će bazen na Škveru biti dostupan građanima koji žele rekreativno da treniraju, saopštio je danas sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica prilikom obilaska bazena.

Za sada će to biti radnim danima od 7.00 do 9.00 i od 13.00 do 15.00 uz mjesečnu članarinu od 30 eura, saopšteno je iz Opštine, piše Novski portal.

Prvi put je otvorena mogućnost da građanstvo, u određenim terminima, koristi bazen na Škveru, pojasnio je sekretar Kisjelica.

- Na bazenu su i do sada, uz sve kategorije PVK Jadran, trenirali i člannovi VK Mladost iz Bijele, veterani, članovi Triatlon kluba HN. Pojavila se potreba da se pronađu i termini za građanstvo, što je i nalog Skupštine opštine Sekretarijatu, a i opravdano je jer je bazen građen sredstvima građana. U skladu sa trenutnim mogućnostima jer se na bazenu odvijaju i trenažni i takmičarski procesi, za sada ćemo imati dva termina od 7.00 do 9.00 i od 13.00 do 15.00 časova. Članarina je 30 eura i plaća se na mjesečnom nivou. Mislim da će građani biti zadovoljni- kazao je Kisjelica.

Predsjednik PVK Jadran, Boro Lučić istakao je da ideja da se bazen otvori za građanstvo postoji već nekoliko mjeseci te da su bili spremni da se sa Opštinom dogovore na koji način je i moguće realizovati zamišljeno.

- Bazen na Škveru nije javni, isključivo se koristi za klupske potrebe, a u ovom trenutku, kada ga otvorimo za građanstvo, biće angažova i spasilac. Bazen je pod balonom, uslovi nisu idealni, ali se nadam da ćemo uspjeti da pružimo šansu građanima. Uspjeli smo pronaći termine u zgusnutom rasporedu treninga- kazao je Lučić i dodao da je i ovo još jedan vid dobre saradnje PVK Jadran sa lokalnom samoupravom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:17