Herceg Novi / FOTO: ŽANA BOJANIć
18/08/2024 u 13:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Hercegnovski Sud za prekršaje riješio 28 slučajeva ilegalnog prelaska državne granice

Sudije heregnovskog odjeljenja suda za prekršaje u Budvi su u susret ljetu postupale u većem broju predmeta kada je riječ o pokušajima ilegalnog prelaska državne granice. Na kršenje zakona o graničnoj kontroli odnosilo se 28 predmeta, dok se na kršenje zakona o strancima odnosilo njih sedam.

Dva granična prelaza sa republikom Hrvatskom na području Opštine Herceg Novi čine grad tranzitnom destinacijom za migrante koji pokušavaju da ilegalno uđu u Evropsku uniju, priča za RTHN sudija hercegnovskog odjeljenja Suda za prekršaje u Budvi Andrija Vojvodić.

– Od početka aprila, pa do početka ljeta bilježimo veći broj predmeta koji se tiču tih oblasti. Ukupno smo u ovoj godini, do 1. jula riješili 28 predmeta zbog kršenja zakona o graničnoj kontroli i sedam predmeta zbog prekršaja iz oblasti zakona o strancima. Uglavnom se radilo o prekršajima nedozvoljenog izlaska iz Crne Gore u susjednu Hrvatsku – navodi on.

Shodno sporazumu o readmisiji, okrivljeni koji se zateknu van granica Crne Gore sprovode se u Sud za prekršaje na dalje postupanje, ističe Vojvodić.

– Gdje smo morali da vodimo prekršajne postupke protiv njih ili u slučajevima kada su zatečeni na teritoriji Crne Gore, odnosno Herceg Novom da borave nezakonito, odnosno bez ikakvih dokumenata i bez evidencije ulaska u našu zemlju. Ta lica su, nakon sprovedenih prekršajnih postupaka, sprovedena u prihvatilište za strance, odnosno u Centar za prihvat stranaca u Spužu na dalju obradu – kazao je on.

Nakon sprovođenja u Centar za prihvat stranaca u Spužu, dalji postupak vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U Morskom dobru nezadovoljni stanjem na terenu u Herceg Novom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 11:40