Ibar poplavio nekoliko kuća / - FOTO: VERA RATKOVIć
20/11/2022 u 13:30 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Ibar poplavio nekoliko kuća i pomoćnih objekata

Naše ekipe i mehanizacija su na terenu i rade punim intenzitetom, kako bi spriječili poplave, radeći tamo gdje je najurgentnije u cilju smanjenja posljedica, kazao je Kuč za "Dan"

Usljed obilnih kiša koje su zahvatile rožajsku opštinu, a koja neprekidno pada više od 18 sati, rijeka Ibar se izlila i poplavila nekoliko stambenih i pomoćnih objekata. Korito Ibra koji prolazi kroz centar Rožaja je poraslo do kritične tačke izlivanja, dok je do poplava došlo u gornjem dijelu toka Ibra, odnosno u naselju Nokiće, gdje su poplavljena imanja, dok su objekti poplavljeni u donjem dijelu grada, gdje je angažovana mehanizacija. Predsjednik opštine, Rahman Husović, uputio je zahtjev Opštinskom timu za zaštitu i spasavanje da podigne nivo operativne spremnosti zbog situacije na terenu. Prema riječima Emira Kuča, sekretara Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje, osim izlivanja Ibra, došlo je do izlivanja i lokalnih rječica, koje ugrožavaju kuće i imanja.

image

Ibar poplavio nekoliko kuća

- FOTO: VERA RATKOVIć
image

Ibar poplavio nekoliko kuća

- FOTO: VERA RATKOVIć
image

Ibar poplavio nekoliko kuća

- FOTO: RTR

- Naše ekipe i mehanizacija su na terenu i rade punim intenzitetom, kako bi spriječili poplave, radeći tamo gdje je najurgentnije u cilju smanjenja posljedica. Na nekoliko mjesta je usljed nabujalih potoka, došlo do začepljavanja pa mehanizacija radi na čišćenju kako bi spriječili oštećenje putne infrastrukture. Na nekoliko mjesta je došlo do izlivanja Baščanske rijeke, odnosno Grahovače, Ibarčanske rijeke, usljed čega su ugrožena tamošnja sela i naselja, dok je Lovnička rijeka pod kontrolom.Svi nadležni organi su angažovani na terenu od komunalne policije, do vodovodnog i komunalnog prediuzeća. Ukoliko kiša nastavi da pada dosadašnjim intenzitetom sigurno je da će doći do težih posljedica – rekao je Kuč za "Dan", ističući da za sada nijesu ugroženi ljudski životi.

Usljed padavina kiše, iz Vodovoda su saopštili da voda sa gradskog vodovoda nije ispravna za piće pa su potrošačima preporučili da je prokuvaju prije upotrebe. Što se tiče snabdjevenosti električnom energiom, tokom dana je u dva navrata dolazilo do prekida napona ali je nakon kraće pauze ponovo uspostavljeno snabdijevanje tim energentom.

                                                                                                         

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ROŽAJEIBARPOPLAVE

Izdvojeno

23. april 2024 10:08