VUK IKOVIĆ / - FOTO: PREOKRET
25/10/2024 u 14:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Iković: Opština Danilovgrad planira u ponedjeljak da poveća cijenu vode za preko 50 odsto

Ukoliko većina odbornika bude glasala za ovu odluku deset kubika vode će koštati skoro deset eura, umjesto dosadašnjih 6,3 eura, što će se negativno odraziti na kućni budžet, poručio je odbornik pokreta “Preokret” u danilovgradskom parlamentu Vuk Iković.

Ne postoji, prema njegovim riječima, pravno i ekonomsko opravdanje za povećanje cijene vode u Danilovgradu, zato će Preokret biti protiv ove odluke.

- Podsjećam da je Zaštitnik ljudskih prava prije 10 dana saopštio da je i postojeća cijena vode neosnovana i diskriminatorna. Do sada se ova neosnovanost odnosila na domaćinstva centra grada, a ukoliko se ova odluka izglasa u ponedeljak biće diskriminisana skoro sva domaćinstva Danilovgrada - naveo je Iković.

Vodovod, kaže, već ne obezbjeđuje građanima uredno sigurnu vodu odnosno, smatra on, ne daje osnovni uslov za život, “zato se građani sve više osjećaju nesigurno u svom domu”.

- Iz ovog razloga Vodovod treba da nadoknadi građanima sve nastale gubitke i štete pa tek onda da se razmatra povećanje cijene vode. Brojna naselja su često bez vode po nekoliko dana, kao i sam centar grada. To je bio slučaj i ovoga ljeta i to preko 10 dana je nestajala voda po nekoliko sati ili tokom čitavog dana u samom gradu - dodao je Iković.

Građani, mišljenja je on, nijesu upoznati i nijesu mogli da iskažu svoj stav zato bi, kaže, izglasavanje ovakve odluke bio “bijeg od istine i odgovornosti”.

- Pozivam građane da traže od svojih odbornika da rade za njih i da slobodno iskažu svoje nezadovoljstvo - poručio je Iković.

Ukoliko do 12. novembra ne bude sjednice gradskog parlamenta: Grad će Vodovodu morati dati 3,7 miliona

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 14:27