Vuk Iković / FOTO: ALEKSANDAR JAREDIC
24/06/2024 u 09:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Iković ponovo inicirao da se povuče odluka zbog koje Danilovgrađani plaćaju najskuplju vodu u Crnoj Gori

Rukovodstvo Vodovoda i Opštine još nije ukinulo naplatu otpadnih voda zbog čega je račun za vodudomaćinstvima iz centra Danilovgrada više nego duplo veći nego domaćinstvima Podgorice.

Tako 20 kubika vode u Danilovgradu iznosi 40 eura, a u Podgorici 16 eura. Zato je odbornik Preokreta, Vuk Iković ponovo inicirao da se ova odluka stavi van snage.

- Problem je nastao  kada je cijena upravljanja otpadnim vodama iz centra grada uvećana za 41 odsto. Ovo bi bilo prihvatljigo kada bi Vodovod i Opština trošili ovaj novac za prečišćavanje otpadnih voda i tako štitili i rijeku Zetu, ali to nije slučaj. Vodovod naplaćuje otpadne vode građanima i preduzećima centra grada, a pri tome ih ne prečišćava niti ulaže u oporavak rijeke Zete u koju završavaju otpadne vode - ističe Iković.

Upravljanje otpadnim vodama je, dodaje, naplaćivalo i prethodno rukovodstvo.

- Umjesto da novo rukovodstvo ukine lošu praksu prethodne vlastiti ono je nastavlja i povećava cijenu usluge koju ne obavlja. Naplaćivanje ove usluge je opravdano tek kada se izgradi uređaj za prečišćavanje otpadnih voda. Zato sve što je neosnovano naplaćeno građanima treba da im se vrati - zaključuje Iković.

Zaostali dug Opštine Danilovgrad 7,4 miliona

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

29. jun 2024 13:18