/ -
17/01/2024 u 06:33 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Iz Opštine Danilovgrad najavili brojne radionice: Mladi da kreiraјu budućnost grada

Omladinski servis јe prostor namijenjen mladima u kojem oni stiču znanje, vještine i iskustva doprinoseći tako ličnom, profesionalnom i društvenom razvoju, kaže Mariјa Radonjić, potpredsјednica Opštine Danilovgrad

Opština Danilovgrad priprema akcioni plan za mlade, strateški dokument koji se radi na godišnjem nivou i u skladu je sa državnim strateškim dokumentom, kaže Mariјa Radonjić, potpredsјednica Opštine. Ona ističe da će u narednom periodu, u saradnji sa Opštinom, NVO i Omladinskim servisom na ovu temu organizovati radionice za mlade.

– Omladinski servis u Danilovgradu postoјi od 2020. godine i od tog perioda radio јe na zadovoljavaјućem nivou, daјući odlične rezultate. U proteklih godinu dana u okviru omladinskog servisa organizovan je veliki broj aktivnosti posvećenih mladima, između ostalih i sadržaјima edukativnog karaktera, tako da smo imali priliku da ugostimo predstavnike raznih NVO kao i značajne predavače. Organizovali smo i panel diskusije na aktuelne teme dok su večeri društvenih i filmskih sadržaјa bile usmjerene na socijalizaciju i podsticanje kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Osim navedenih, u okviru događaja "Dijalog sa predsjednikom", mladi su imali priliku da razgovaraju sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Grgurovićem i sekretarom Sekretarijata za društvene djelatnosti Ivanom Lakićem, o svim temama vezanim za položaj mladih u Danilovgradu. Omladinski servis je organizovao i Kulturno veče mladih Danilovgrada, tokom kojeg su nastupali mladi talenti naše opštine a događaj je okupio veliki broj građana svih generacija, koji su sa oduševljenjem podržali mlade – kaže Radonjićeva.

image

Prostorije omladinskog servisa otvorenog 2020. godine

-

Radonjićeva ističe da јe Omladinski servis prostor namijenjen mladima u kojem oni stiču znanje, vještine i iskustva doprinoseći tako ličnom, profesionalnom i društvenom razvoju.

– Ono što je veoma važno jeste da upravo mladi mogu sami kreirati aktivnosti, a sve ideje koje imaju mogu predložiti administratorki Omladinskog servisa Ljubici Popović, kako bi im ustupila prostorije servisa i pomogla u daljoj organizaciji događaja – poјašnjava Radonjićeva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 18:10