Asfaltiranje u naselju Kruče dan uoči izbora / -FEJSBUK GRUPA UL STORY
01/04/2022 u 06:40 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Избори у Улцињу прошли, радови утихнули

Радило се такорећи на све стране од центра града, преко насеља на периферији, па све до сеоских путева. И све тако до дана уочи избора, а Улцињани на све то имају само један коментар: "Чим смо гласали, радови су стали"

Најјужнија општина је недјељама уочи локланих избора личила на велико градилиште путне инфраструктуре. Бројне машине за асфалт, камиони, ваљци свакодневно су саобраћали градским улицама и путевима. Радило се такорећи на све стране од центра града, преко насеља на периферији, па све до сеоских путева. И све тако до дана уочи избора након кога су радови утихнули а грађеинске машине нестале. На све ово Улцињани протеклих дана имају само један коментар: "Чим смо гласали, радови су стали"! На предизборно асфалтирање указале су и поједине политчке партије тврдећи да су од активиста са терена пријављене разне злоупотребе коjе су, како тврде, окаљале ове изборе.

Асфалтирање jе почело краjем прошле године у селу Клезна, а настваљено је на више локација уочи избора, образложењем да се настављаjу улагања у путну инфраструктуру. Услиjедила су потом интервенциjе у селу Пистула гдjе jе, како jе образложено, постављен нови слоj асфата, "коjи пуно значи становницима тог насеља". Локални путеви коjи су већ били асфалтирани, добили су нови слоj асфалта у дjеловима насеља Кодре као и у селу Коломза. Асфалтирање улица рађено jе у насељима Ђеране и Пињеш. Дан уочи избора машине су радиле на асфалтирању у насељу Круче. Као наставак припрема туристичке сезоне асфалт jе добила дионица пута коjа води према jедноj од наjстариjих чесама у Улцињу, старом млину и џамиjи у Кручама. Истини за вољу дио тих радова раније је најављен, односно планиран у буџету Општине за 2022. годину кроз капиталне издатке за које је надлежан Секретаријата за комуналне дјелатности. Међутим, на основу увида у списак планираних радова и средстава за ову годину, нису планирана асфалтирања у појединим насељима, а ипак су урађена. Но нису сви били исте среће. Један дио грађана појединих насеља остао је ускраћен за уређење улица до њихових кућа и имања. Тако су нам барем рекли мјештани дјела насеља Братица и Кодре којима је обећано да ће добити нови асфалт али од обећања, тврде, нема ништа.

И паркинг код Игманских зграда на чекању

Становници такозваних Игманских зграда у центру Улциња већ мјесецима чекају уређење микролокациjе 030 гдjе jе предвиђена изградња 33 нова паркинг мjеста за потребе становника, грађана и вртића у близини. Давно је почела али одмах и стала изградња нових 80 паркинг мjеста у улици Али Подримjа (иза зграде општине Улцињ), чиjа ће реализациjа, како је обећала локлана власт значаjно растеретити комуникациjу у овом диjелу града. Осим чишћења терена те насипања као припреме за асфалтирање паркинга, није више ништа урађено као ни у лучају уређења микролокације 030.а.

- Општина Улцињ ће интензивно наставити са обезбjеђивањем нових паркинг мjеста на прометним локациjама и насељима у граду, у циљу унапређења инфраструктуре и стварања повољниjег животног амбиjента - саопштавали су раније из Општине.

Tреба поменути да приоритет није био на великом броју улица које су оштећене извођењем радова на постављању канализације за четири насеља. Радови се приводе крају, а мјештани још чекају поправку улица, осносно поптпуно пресвачење асфатом оштећених дионица. Такође, мирују радови и на изградњи кино сале у центру града, односо у улици 26. новембар гдје је објекат старог кина срушен, али рушевине нису чак ни уклоњене иако је почетак радова озваничен крајем прошле године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 02:10