/ Фото: Дневне новине Дан
22/07/2021 u 07:38 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изградња хотела у Сутомору касни 14 година: На Маљевику није укуцан ниједан ексер

Најављено да ће радови бити завршени још 2012. године

Уговор о изградњи ексклузивног хотелско-туристичког комплекса у ували Маљевик, у Сутомору, потписан је 2007. године и најављено да ће радови бити завршени у септембру 2012. године. Међутим, 14 година касније на Маљевику је и даље ледина на којој није укуцан ниједан ексер.

На последњој сједници локалног парламента Момчило Лековић (Демократе) је подсјетио да је у априлу 2019. године Општина потписала Споразум о међусобним правима и обавезама Општине и компаније "Сонуба Монтенегро" у вези са реализацијом пројекта Маљевик.

Интересовало га је шта је у међувремену реализовано из потписаног споразума и да ли су састављани и потписивани додатни споразуми, документа и протоколи који произилазе из Споразма о међусобним правима и обавезама, односно до које се фазе у реализацији дошло.

На одборничко питање Лековића одговорио је предсједник Општине Бар Душан Раичевић.

– У одговору предсједника општине нема информације да ли су ријешени сви имовинско правни односи и издате неопходне сагласности и одобрења, јер све то, као што се истиче у самом споразуму, представља претходне услове без којих рок за изградњу неће почети да тече. Тај рок је 12 година, а данас је јул 2021. године. Споразум је потписан у априлу 2019. године, дакле прошло је скоро двије и по године. Није ми јасно о каквој се парцелизацији ради. Из одговора закључујем да је Општина издала урбанистичко техничке услове – казао је Лековић.

Према његовим ријечима, инвеститор још увијек, иако су прошле двије године од споразума, није урадио мастер план, а по питању експропријације "Сонуба Монтенегро" је била у обавези да уради пројекте инфраструктуре, саобраћајнице, канализацију и трафостаницу.

– Такође, још увијек није достављен пројекат на основу којег би се могла извршити експропријација, односно није извршена парцелизација у Управи за некретнине, те самим тим Општина није могла извршити своју обавезу плаћања тог земљишта – појаснио је Лековић.

Са друге стране, Раичевић казао је да је закључен Уговор за израду главног пројекта за инфраструктурне радове, изградњу трафостанице и планираних саобраћајница.

– Пројекат је практично завршен, и потребно је да се изврши парцелација ради формирања парцела захваћених пројектованим саобраћајницама, а елаборат парцелације је предат на спровођење у Управу за некретнине Бар. Закључени су и уговори за израду тендерске документације за извођење инфраструктурних радова за трафостаницу и за саобраћајницу, а израда мастер плана је у завршној фази – казао је Раичевић додајући да је израда тендерске документације у току, али да се тендери не могу објавити прије него што се спроведе парцелизација и овјери пројекат инфраструктурних радова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:07