/ - фото: Бигово Беј
11/06/2021 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изградња саобраћајнице на полуострову Трашти први извођачки уговор

Радови на изградњи предметне саобраћаjнице отпочели су у септембру 2020. године и завршени су у уговореном року од девет мjесеци, са примопредаjом у току jуна мjесеца

Општина Котор, Дирекциjа за уређење и изградњу Котора и Бигова Беј д.о.о. су 17.12.2019. године потписали ''Споразум о плаћању накнаде за комунално опремање грађевинског земљишта изградњом комуналне инфраструктуре, изградњу комуналне инфраструктуре у захвату ДСЛ Сектор 38-Бигова и ЛСЛ Траште и измирењу додатних трошкова коjе сноси Бигова Беy'' коjим се регулише заjединички оквир за комунално опремање локациjе полуоствра рта Траште.

ББИ Девелопмент д.о.о. jе компаниjа коjа jе основана од стране Бигова Беј д.о.о. у циљу реализациjе овог споразума и на коjу су пренешене права и обавезе из овог Споразума, наводи се у саопштењу Бигово Беј.

Изградња инициjалне фазе приступне саобраћаjнице локалитету полуострва Траште представља први извођачки уговор у оквиру комуналног опремања полуострва Траште, коjи jе закључен 25.08.2020. године између инвеститора ББИ Девелопмент д.о.о. Котор и извођача радова Briv Construction д.о.о. из Котора.

Стручни надзор над радовима jе вршила компаниjа Cinetics Mobility Construction д.о.о. Подгорица, док jе за координациjу заштите и здравља на раду била задужена фирма ММК Контрол д.о.о. из Бара.

Радови на изградњи предметне саобраћаjнице отпочели су у септембру 2020. године и завршени су у уговореном року од девет мjесеци, са примопредаjом у току jуна мjесеца. Уговор jе реализован без пробиjања уговорене суме од  1.564.571,07€.

image
- фото: Бигово Беј

У саопштењу се наводи да је приступ полуострву обезбjеђен изградњом нове дионице пута преко поља и реконструкциjом постоjећег макадамског пута, тако да jе нова саобраћаjница флексибилне коловозне конструкциjе дужине 882м и ширине 6м (двиjе саобраћаjне траке по 3м) оивичена бетонским елементима - ивичним градама и риголом, коjа jе уз пропусте и канале саставни дио система за одводњу атмосферске воде. У трупу саобраћаjнице су постављене хидротехничке инсталациjе – водоводни транзитни цjевовод, три канализациона цjевовода; електро инсталациjе – 2x10кВ напоjни каблови и кабловски водови слабе струjе као и телекомуникациона кабловска канализациjа.

– Изградња предметне саобраћаjнице jе подjељена у двиjе фазе, инициjалну и финалну, како се завршни садржаjи саобраћаjнице не би оштетили приликом њене употребе као градилишног приступа хотелу коjи се планира да буде изграђен у оквиру прве фазе реализациjе проjекта. Финалну фазу изградње саобраћаjнице чине завршни слоj асфалта, завршетак jавне расвете и облагање преосталих зидова каменом дуж дионица коjе служе за пролаз грађевинских машина. Финална фаза саобраћаjнице ће бити завршена прие пуштања у рад хотела. Саобраћаjница jе обиљежена одговараjућом привременом саобраћаjном  сигнализациjом и опремом – истичу у саопштењу.

ББИ Девелопмент д.о.о. у наредном периоду наставља даље активности на реализациjи Споразума са Општином Котор и то проjектовање саобраћаjница на самом полуоствру и тендерски поступак за избор извођача за изградњу водоводног система, 35кВ кабловских водова и главног оптичког споjног пута од Jугодрва до Бигове у дужини од 6.5км на основу грађевинских дозвола коjе су издате од стране Општине Котор

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:13