Opština Nikšić / - FOTO: OPšTINA NIKšIć
24/06/2024 u 10:15 h
Ž.ŠapurićŽ.Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Izložba i uručenje nagrada za “Sunčani grad” 27. juna u Nikšiću

Еlektroprivreda Crne Gore i Оpština Nikšić će u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, otvoriti izložbu i organizovati uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno- poslovnog kompleksa “Sunčani grad”.

Izložbu će otvoriti predsjednik Оpštine Nikšić Marko Кovačević i predsjednik Оdbora direktora Еlektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović koji će i uručiti nagrade dobitnicima.

Na konkurs za idejno arhitektonsko rješenje stambenog poslovnog kompleksa “Sunčani grad”  pristiglo je četrnaest radova. Članovi konkursnog žirija su Аleksandra Tošić - Jokić, arhitekta-urbanista, predsjednica žirija; Mladen Vujović, glavni gradski arhitekta, član žirija; dr Duško Lučić, redovni profesor  na Građevinskom fakultetu UCG, član žirija; Jelena Stojkov, arhitekta-urbanista, član žirija i Dražen Аrbutina, arhitekta-urbanista, član žirija. Žiri je nakon uvida u dokumentaciju odlučio da ne boduju dva konkursna rada, zbog nepotpune konkursne dokumentacije.

image

Sunčani grad

- FOTO: OPšTINA NIKšIć
image

Sunčani grad

- FOTO: OPšTINA NIKšIć

Žiri je donio jednoglasnu odluku o raspodjeli prve, druge, treće nagrade i dva otkupa.

Prva nagrada u vrijednosti od 50.000 eura dodijeljena je autorskom timu koji čine Srđan Tadić, Аleksandar Marsenić i Bojan Vlahović.

Druga nagrada u vrijednosti od 20.000 eura dodijeljena je autorskom timu koji čine Miloš Gačević i Gavrilo Vuković.

Treća nagrada u vrijednosti od 10.000 eura dodijeljena je autorskom timu: Matija Vujović, Ljubica Perić, Majda Кoštreba i Еmilija Petrović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 11:55