Милијана Вукотић Јелушић / -ПР центар
06/03/2022 u 06:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Извјесно је да ће бити распуштена СО најмлађе бокељске општине: Тиват добија Одбор повјереника

У случаjу општине Будва, Влада је 3. марта донијела одлуку да им да рок од 10 дана да одрже сједницу СО

Извjесно jе да ће у Тивту бити распуштена скупштина и именован Одбор повjереника, док jе Скупштини општине Будва Влада дала упозорење да у року од 10 дана одржи сjедницу. Уколико се то не деси, Министарство jавне управе, дигиталног друштва и медиjа предложиће Влади распуштање и тог локалног парламента. Вршилац дужности директорице Директората за ефикасну имплементациjу добре jавне управе у Министарству jавне управе, дигиталног друштва и медиjа, Милиjана Вукотић Jелушић то је саоштила за ПР Центар поjашњаваjући да jе рок за одржавање сjеднице локалног парламента у Тивту, након упозорења Владе, истекао 3. марта.

- Очекуjемо да ће Влада следећег четвртка да усвоjи одлуку о распуштању скупштине. Усваjањем те одлуке, уjедно ће бити именован Одбор повjерника - рекла jе Вукотић Jелушић и обjаснила да jе формирње Одбора повjереника у овом случаjу ванредно средство, коjе ће имати функциjу скупштине и обаљања свих њених надлежности.

- Следећег дана од дана обjаве одлуке о распуштању у Службеном листу Црне Горе, предсjедник државе има обавезу да распише локалне изборе у Тивту. Ти избори мораjу бити одржани у периоду од 60 до 100 дана од дана расписивања - обjаснила jе Вукотић Jелушић и навела да jе у Тивту последња сjедница СО одржана 30. jуна, а у Будви 29. jула прошле године.

Вукотић Jелушић jе поjаснила да jе у случаjу општине Будва, на сjедници одржаноj 3. марта Влада донијела одлуку да им да рок од 10 дана да одрже сједницу СО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:07