Bazen u Kotoru / Facebook
07/08/2024 u 13:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jokić: Bazen u Kotoru zatvoren zbog visokog prisustva zaraznih bakterija

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić objasnio je na društvenim mrežama zašto je bazen u Kotoru zatvoren i kada će biti ponovo otvoren. Naime, kako je kazao, bazen je zatvoren zbog visokog prisustva zaraznih bakterija u jednom dijelu bazena.

- Poslednjih dana je veliko interesovanje oko zatvaranja otvorenog bazena. Roditelje koji su od strane neodgovornih pojedinaca, za koje ću tražiti disciplinsku odgovornost, pogrešno informisani u potpunosti razumijem. Briga o djeci je uvijek na prvom mjestu. Dežurni kritičari su se javili sa redovnom “brigom” i “rješenjima”, ali na njih više ne treba trošiti ni riječi, ni energiju - navodi Jokić.

Ističe da je prije tri godine saniran kanalizacioni odvod iz obližnjih zgrada, ali da su ovog ljeta dobili više upozorenja roditelja da su im se djeca razboljela.

- Izvršili smo ispitivanja vode i 29.jula dobili rezultate koji su pokazali prisustvo enterokoka u povišenom nivou, nakon čega smo donijeli odluku o zatvaranju bazena. Izvršili smo inspekciju sanitarnih čvorova obližnjih lokala nerastvorivom bojom za praćenje, koja nije pokazala da se ijedan od kontrolisanih sistema izliva u bazen. Uradili smo novo ispitivanje, ovog puta na više mjesta u bazenu i jutros su nam došli rezultati, koji pokazuju visoki prisustvo zaraznih bakterija u jednom dijelu bazena, nakon čega su nadležne službe izašle da pokušaju da pronađu uzročnika zagađenja. Istog trenutka kada se problem sanira, bazen će biti stavljen u funkciju - navodi Jokić.

Dalje ističe da je postupanje VPK “Primorac” i opštine Kotor u ovom slučaju vođeno samo i jedino interesom djece i građana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:23