bazen nikšić / foto: željko šapurić
20/09/2024 u 14:35 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

JP Sportski centar Nikšić: Krajem oktobra bazen će ponovo biti u funkciji

Povodom revolta građana, odnosno protesta koga je najavilo 140 raditelja čija djeca koriste usluge bazena, saopštenjem se obratila uprava JP Sportski centar Nikšić u kome se navodi da je radove na termotehničkim postriojenjima izvodila kompanija “Ening” iz Nikšića, koja nije imala ovlašćenog servisera u Crnoj Gori, već se serviseri nalaze u Srbiji, a njihovi programeri u inostranstvu.

Na sastanku, koji je održan u junu sa predsjednikom Opstine Nikšić Markom Kovačevićem, dogovoreno je da se utvrde uzroci nastanka kvarova i da se utvrdi šta je sve potrebno uraditi da bi bazen nesmetano funkcionisao. JP Sportski centar Nikšić je dostavio izvještaj o potrebnim nabavkama i iznosu sredstava, a očekujemo da će sredstva biti odobrena rebalansom budžeta u oktobru.

Tehnička služba Sportskog centra primijetila je da su kvarovi učestaliji od kada je postavljena solarna elektrana na krovu bazena, pa je potrebno ispitati da li postoje neke uzročno-posledične veze sa nastalim kvarovima. Takode, je i "Cedis" u ovom periodu analize, postavio uredaj za mjerenje napona, da bi se otklonila sumnja da zbog promjene napona dolazi do smetnji na uređajima. Još uvijek nije utvrđen tačan uzrok nastanka kvarova, iako je bila angažovana stručna komisija.

Protest roditelja ispred Sportskog centra u Nikšiću najvjerovatnije u utorak

U međuvremenu, Opština je prenijela 35.000,00 eura, JP Sportski centar Nikšić, kako bi se izvršila nabavka kompresora i elektronike za mikročiler i prepravka elektro ormara za toplotne pumpe.

S obzirom da se ova stavka nije nalazila u Planu javnih nabavki za 2024. godinu potrebno je bilo, nakon obezbjeđivanja sredstava, izmijeniti plan javnih nabavki, koji je kasnije odobrio Upravni odbor, a nakon isteka zakonskog roka od objave, moglo se pristupiti sprovodenju tenderskog postupka. Naime, radi se o hitnom postupku, i u toku je pregovarački postupak bez predhodnog objavljivanja poziva za nadmetanje.

Prijavila su se dva ponudača "Frigo sistem "doo Nikšić i "Frigoline" doo Nikšić, a jedan od uslova je bio da imaju ovlašćeni servis u Crnoj Gori, baš zbog problema sa kojim se upravo suočavamo. Ponuda "Frigo sistem "doo Nikšić je bila bolja i sa njima smo nastavili pregovore. Jedan od uslova pregovora pored cijene je bio i rok isporuke koji je predviden za 9 nedelja. U najboljem, očekujemo da će bazen ponovo biti otvoren krajem oktobra – navodi se u saopštenju koga je potpisao director Boško Drašković.

Učestali prekidi su doveli do značajnog umanjuja kontinuiteta u radu i pružanja usluga, samim tim je značajno umanjen i prihod od bazena, a činjenica je da je JP Sportski centar Nikšić, bazen najveći izvor príhoda.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 14:36