Александар Кашћелан / - Александар Кашћелан
06/09/2021 u 07:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелан: Грађани тужни, Цетиње прашта, али не заборавља

Наводи да jе власт и Митрополиjу позивао на одговоран однос: "Увjерен сам да су се jучерашње сцене могле избjећи да jе било слуха и воље, али видjели смо како jе све изгледало и како jе завршило"

Градоначелник Приjестонице Цетиње Александар Кашћелан поручио jе да Цетиње прашта, али не заборавља. Истиче како су грађани тужни и разочарани након свих дешавања коjа су претходила устоличењу митрополита Jоаникиjа у Цетињском манастиру.

Он jе у Jутарњем програму каже да jе евидентно разочарање грађана Цетиња због свега што се дешавало посљедњих дана, а нарочито због jучерашњег епилога и устоличења митрополита Jоаникиjа, пише портал РТЦГ.

– Људи су, само ћу рећи, тужни. Доста jе туге и празан град био током поподневних сати jуче, али вратиће се све у нормалу – вjеруjе Кашћелан.

Подсjећа на више десетина повриjеђених грађана и полициjаца током протеста због устоличења митрополита Jоаникиjа у Цетињском манастиру.

Наводи да jе власт и Митрополиjу позивао на одговоран однос: "Увjерен сам да су се jучерашње сцене могле избjећи да jе било слуха и воље, али видjели смо како jе све изгледало и како jе завршило".

Казао jе да jе поносан на Цетињане коjи су показали како се воли своjа земља и како се бране основне цивилизациjске вриjедности 21. виjека.

– У њима видим потенциjал коjи може надjачати све покушаjе нарушавања грађанског концепта државе – рекао jе Кашћелан. 

У односу према Цетињском манастиру, како jе рекао, ствари ће функционисати као и до сада jер jе таj вjерски обjекат, подсjећа он, у власништву Приjестонице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:44