/ фото: Општина Цетиње
10/07/2021 u 11:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелан и Хиса: Цетиње има значајне развојне потенцијале

Градоначелник је истакао отвореност локалне самоуправе за све инвеститоре, јер је руководство посвећено креирању предуслова за отварање нових радних мјеста

Црна Гора и Косово имају добре билатералне односе и могућности за њихово унапређење су бројне, а једна од њих је кроз јачање сарадње са Цетињем, оцијењено је на састанку градоначелника Пријестонице Александра Кашћелана и амбасадора Косова у Црној Гори Иљбер Хисе.

- Цетиње је невјероватан спој културе и традиције. Пријестоница је заиста срце Црне Горе. Овдје су и неки од најважнијих црногорских привредника и бројне су могућности за даљи развој пољопривреде, туризма, а значајни потенцијали су и у енергетици- казао је градоначелник Кашћелан.

Градоначелник је истакао отвореност локалне самоуправе за све инвеститоре, јер је руководство посвећено креирању предуслова за отварање нових радних мјеста.

Амбасадор Хиса је оцијенио значајним развојне потенцијале Цетиња и културно-историјски карактер града који даје прилике за развој туризма.

Такође, области пољопривреде, производње хране и енергетике сматра занимљивим за потенцијална улагања косовских инвеститора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:36