/ - ФОТО: Општина Цетиње
01/11/2021 u 10:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелан са Нагијевим: Цетиње привлачно за стране инвеститоре

Он је додао да очекује да Скупштина Пријестонице у понедјељак усвоји сет подстицајних мјера за инвестиције, чиме се креира простор за снажнија улагања у Цетиње

Пријестоница Цетиње нуди низ могућности за улагање инвеститора из Азербејџана, како у области туризма тако и пољопривреде, оцијењено је на састанку градоначелника Александра Кашћелана и савјетника у амбасади Азербејџана Азада Нагијева.

- Цетиње је центар црногорске културе, историје и традиције. На територији града се налазе два национална парка, а добра инфраструктурна повезаност са другим дјеловима Црне Горе се унапређује свакодневно. Вјерујем да је црногорска пријестоница привлачна за покретање нових инвестиција, а локална самоуправа је изузетно посвећена креирању што повољнијег амбијента за отварање нових радних мјеста- казао је градоначелник Кашћелан.

Он је додао да очекује да Скупштина Пријестонице у понедјељак усвоји сет подстицајних мјера за инвестиције, чиме се креира простор за снажнија улагања у Цетиње.

Нагијев је изразио задовољство досадашњом сарадњом и билатералним односима двију држава. Саговорници су разговарали и о великим потенцијалима инвестиција у сектору енергетике, чиме би била ојачана укупна црногорска привреда и подстакнут економски раст и развој државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:45