/ фото - к.м./Стеван Катић
16/11/2021 u 14:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катић: Општина Херцег Нови се залаже за рјешавање проблема Института

Као грађанин и као предсједник херцегновске Општине, упућујем радницима Института ријечи подршке у борби коју сада воде, рекао је Катић

Општина Херцег Нови апсолутно и безрезервно подржава раднике Института „Симо Милошевић“ у циљу остварења и заштите њихових права, саопштио је предсједник те локалне самоуправе, Стеван Катић и додао да има увјерење да ће им данас бити уплаћена средства.

- Као грађанин и као предсједник херцегновске Општине, упућујем радницима Института ријечи подршке у борби коју сада воде. Општина Херцег Нови је укључена у рјешавање проблема Института, инсистира на очувању те установе и заштити права бројних радника- рекао је Катић.

Он је казао да тај став нема алтернативу, а његово обећање запосленима је да ће свим законским средствима и могућностима утицати на регулисање стања у Институту, како у погледу функционисања те реномиране установе, тако и у погледу заштите радничких права.

- Општина Херцег Нови на дневном нивоу комуницира са представницима Владе и министарстава када је у питању исплата обавеза према Фонду здравства. Стигло је увјерење да ће средства бити уплаћена данас, како би радницима биле исплаћене заостале зараде- саопштио је Катић.

Он је навео да је локална управа од самог старта укључена у пројекат реконструкције базена Института Игало.

- Осим тога, Општина се залаже за рјешавање питања школе у Игалу на локацији која се налази у власништву Института, што би за ову установу било повољно рјешење јер подразумијева исплату значајних средстава по основу откупа земљишта-  додао је Катић.

Такође, Општина посредује у рјешавању проблема са Југобанком у стечају и по том основу је у сталном контакту са менаџментом Института и Министарством економског развоја.

- Општина Херцег Нови ће и у наредном периоду бити максимално укључена у рјешавање свих питања у вези са Институтом. Сљедећи корак који планирамо је иницирање формирања радне групе која би се на дневном нивоу, озбиљно и темељно бавила рјешавањем проблема у вези са потраживањем према Југобанци, а чинили би је представници Владе, менаџмента Института и Општине- најавио је Катић.

Задатак те радне групе би, како је прецизирао, био да детаљно сагледа ситуацију и предложи моделе за рјешавање тог вишедеценијског питања које оптерећује пословање једног од најважнијих привредних субјеката у тој општини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:26