/ - FOTO: MILOVAN NOVOVIć
19/01/2023 u 13:13 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Kiša donijela dosta nevolja na području bjelopoljske i mojkovačke opštine

Rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća „Lim“, Senad Pačariz, saopštio je da su već intervenisali na više mjesta, te da rade u skladu sa prioritetima i prema stepenu ugroženosti objekata

Vremenske nepogode i obilne količine kiše napravile su veliku štetu i u Bijelom Polju, kritično je na više lokacija, a sve ekipe Komunalnog preduzeća „Lim“ i Službe zaštite i spašavanja od ranih jutarnjih sati su na terenu.

image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć
image
FOTO: MILOVAN NOVOVIć

Rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća „Lim“, Senad Pačariz, saopštio je da su već intervenisali na više mjesta, te da rade u skladu sa prioritetima i prema stepenu ugroženosti objekata.

image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć
image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć

- Intervenišemo na više lokaliteta, u Lješnici, Pripčićima, podnožju Obrova, Nedakusima, u Rakonjama, Rasovu, Cerovu, sada mašine idu prema Bistrici, jer je most odnijela rijeka, pa prijeti opasnost i kućama- istakao je Pačariz.

image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć
image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć
image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć

On je saopštio da je došlo i do odrona, pa je put bio blokiran na određenim lokacijama.

- Neke odrone smo sanirali specijalnim mašinama, jer su napravili prekid put, izlila je i rijeka Ljubovića na putu prema Tomaševu, pa je poplavljena i saobraćajnica, a i u Rasovu je došlo do izlivanja potoka“, kazao je  rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća „Lim“.

image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć

I u Mojkovcu dosta problema

I područje mojkovačke opštine je zadesilo nevrijeme, praćeno jakom kišom. Nevrijeme je pričinilo ogromnu štetu na putnoj i komunalnoj infrastrukturi na gotovo cijelom području mojkovačke opštine. Kako je kazao Aleksandar Mrdak, šef kabineta predsjednika Opštine, od vodenih bujica i klizišta stradali su mostovi i putevi, a voda je prodrla u mnoge kuće u više naselja


- Sve opštinske službe su na terenu već 24 sata.Na više lokacija došlo je do velikih odrona, poplava i klizišta. Sve opštinske službe i preduzeće za komunalne usluge Gradac u punim kapacitetima angažovani su na otklanjanju posljedica vremenskih nepogoda. Za sada, uspjevamo sami, ali smo u stalnom kontaktu sa Direktoratom za zaštitu i spašavanje, pa ćemo, ukoliko to bude potrebno, zatražiti pomoć- rekao je Mrdak.


Kako su saopštili iz preduzeća Komunalne usluge Gradac, zbog odrona, u prekidu je saobraćaj na putu Mojkovac -Slatina, pa preporučuju korišćenje alternativne saobraćajnice kroz Stevanovac.


Takođe, na kratko je bio u prekidu i magistralni put Mojkovac-Ribarevine. U mjestu Lepenac na dio magistrale seručila se velika količina zemlje i stabala tako da je skoro sat trajalo raščišćavanje zbog čega su se sa obje strane formirale velike kolone.


Iz mojkovačke Opštine zamolili su sugrađane za strpljenje i poručili da će opštinske službe stići do svih ugroženih lokacija, kao i da će biti u pripravnosti, ukoliko se nevrijeme nastavi.

Pačariz je istakao i da su uključene i angažovane sve ekipe, kao i mehanizacija, a pomoć pružaju i privtna lica koja imaju mehanizaciju.

image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć

Dosta problema donijela je rijeka Lješnica, u istoimenom naselju. Ulila je u dosta podruma i ugrozila više kuća. Tako]e problem sus a izlivanjem vode u Zatonu, Potkrajcima, Sutivanu , Unevini i Metanjcu. U Voljavcu na ušću Bistrice u Lim, poznati restoran ,,Ušće''je do pola u vodi.

image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć
image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć

Dojave dolaze sa svih strana, intervenisala je ekipa na pijaci, u Ravnoj Rijeci, pripadnici naše službe crpe vodu iz magacina marketa ETC, a jedna ekipa je u Kruševu, jer je ugrožena kuća Adžića“, istakao je Rakonjac, i pojasnio da je situacija na terenu komplikovana.

image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć
image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:18