Горак вртача / - фото: Д.С.
12/06/2021 u 08:17 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ко на дивље гради на вртачи Горак?

Горак је вртача, равница исте висине, и било какво издизање терена довело би до преусмјеравања вода, плављење дијела Волујице и уништавање имовине свих власника

Дивље депоније посљедњих година су све чешћа појава на подручју приградских мјесних заједница, а проблем нелегалног одлагања отпада посебно је изражен уз саобраћајницу према Улцињу. Поред депонија такође је изражена и дивља градња. 

Посљедњих неколико година на локалитету Горак изражена је експлоатација земљишта и депоновање свих врста отпада. Мјештанини су се, истичу, више пута обраћали локалним инспекцијама, али резултати нису били на очекиваном нивоу. Посебно истичу такође неуспјешно обраћање Управи за инспекцијске послове, као и Инспекцији за заштиту животне околине и водопривреду.

Иначе, Горак је вртача, равница исте висине, и било какво издизање терена довело би до преусмјеравања вода, плављење дијела Волујице и уништавање имовине свих власника.

Упућени тврде да се не може процијенити колика је штета депоновања смећа и отпада годинама на животну средину на локалитету плодне равнице. Неколико предузетника су свакодневно долазили на Горак, копали земљу и правили велике рупе у које су депоновали отпад. За такве њихове активности није дата никаква дозвола. Узалуд је тражено да се изрекне мјера забране таквих радова. Све ове активности посебно се и дан данас повећавају у поподневним сатима, током викенда и ноћу, када инспекцијски органи не раде. 

Међутим, временом је Горак, како није био заштићен, постао не само велика депонија, већ и простор на коме се данас узурпира државна имовина ради извођења дивље градње. Мјештани тврде да се тачно зна ко тамо може да „дивља”, и инсистирају да се надлежне службе коначно појаве на овом терену. Уколико то не ураде, информације о томе ко тамо гради, те да су то људи блиски општинској власти, показаће се вјероватним.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:45