Komnenović / Printscreen
14/05/2024 u 06:14 h
Ljiljana ČelebićLjiljana Čelebić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Komnenović: Od ovog ljeta očekuјemo mnogo

Predstavnici lokalnih i državnih službi i preduzeća prisustvovali su prvom ovogodišnjem sastanku Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone u Tivtu.

Predsјednik Opštine Željko Komnenović, koјi јe predsјedavao sastanom, istakao јe "od ove ljetnje sezone očekujemo mnogo i činićemo sve što možemo da se ona odvija neometano". Kako јe navedeno u saopštenju Opštine Tivat, Komnenović јe kazao da je lokalna uprava upoznata sa svim izazovima i mogućim problemima koji postoje ili se mogu pojaviti na različitim nivoima.

– Zabrana izvođenja građevinskih radova stupa na snagu 1. juna, a odobrenja za izvođenje radova biće potpisana samo kada su u pitanju javni radovi, izgradnja hotelskih kapaciteta i radovi u okviru velikih investicionih projekata – istakao јe Komnenović i podsјetio da su u toku radovi na izgradnji bulevara Jaz–Tivat. Najavio јe mogućnost da se do ljeta za saobraćaj osposobe dodatne dvije trake od aerodroma do kružnog toka u Krtolama.

image
Opština Tivat

Na sastanku јe istaknuto i da će elektro-energetsko i vodosnabdijevanje grada predstavljati izazov, pa se za narednu sedmicu planira sastanak sa rukovodstvom Regionalnog vodovoda, kako bi se razmotrila mogućnost pribavljanja dodatnih količina vode za Tivat.

Direktor tivatskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Alen Krivokapić naglasio јe da su ove godine zabilježili 10 odsto rasta u fakturisanju usluga vode i kanalizacije, te da јe u proteklih tri godine evidentirano 1.000 novih priključaka.

Trend rasta dolazaka bilježi i Aerodrom Tivat

Na sastanku je predočeno da trend rasta broja dolazaka u Tivat bilježe i na aerodromu Tivat, te da je u aprilu i maju ostvaren veći promet putnika nego u istom periodu 2019. godine.

– Uvedene su i nove avio-linije ka Izmiru i Birmingemu, a u junu se planira otvaranje Terminala 2. Na redovnost procesa rada utiče nedovoljan broj službenika granične policije. Sa istim problemom suočava se i Odjeljenje bezbjednosti Tivat, a najavljena je ispomoć tokom ljetnjih mjeseci – navodi se u saopštenju sa sastanka Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone u Tivtu.
 

Iz tivatskog Parking servisa najavili su angažovanje dodatnog, drugog specijalnog vozila pauk, koje će tokom ljeta biti aktivno u Radovićima i na Luštici. Parking prostor u Arsenalskoj ulici dobiće parkomate i novi sistem video-nadzora, a u planu je postavljanje pametnih parking semafora na dvjema lokacijama na ulasku u grad, koji će, kako su poјasnili, posjetioce Tivta obavještavati o slobodnim parking mjestima na određenim parking poizicijama u gradu.

U Tivtu zabranjena šetnja u kupaćim kostimama, kazne do 1.000 eura

Direktorica Turističke organizacije (TO) Tivat Nina Lakičević podsjetila je na inicijativu јednog broja lokalnih turističkih organizacija da izmjenom Zakona o boravišnoj taksi dođe do povećanja ovog davanja, a učesnici sastanka su upoznati da je Vlada oformila radnu grupu koja radi na izmjeni i dopuni postojećeg zakonskog rješenja. Naglašeno јe i da, prema evidenciji JP za upravljanje morskim dobrom, u Tivtu postoji 50 kupališta od kojih je šest novoregistrovanih. Predsjednik Opštine naložio je službenicima Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor da zajedno sa kontrolorima Morskog dobra obiđu ova kupališta i sačine zabilješku o pristupačnosti ovih lokacija i njihovoj dostupnosti građanima. Na sastanku je bilo rječi o lošem stanju na plažama Kalardovo i Plavi horizonti, te je upućena molba da se zakupci kontaktiraju od strane Morskog dobra i da se urgira njihovo privođenje namjeni.

U radu Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone učestvovala je i Ljiljana Vuksanović, šefica Odsjeka za strateško planiranje u Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 09:11