Управна зграда Комуналног предузећа Даниловград / DANILOVGRAD-NENAD MANDIC
14/08/2024 u 07:08 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Komunalno Danilovgrad duguјe oko 1.750.000 eura

Dugovanja danilovgradskog Komunalnog preduzeća iznose oko 1.750.000 eura. Kako su iz Komunalnog preduzeća saopštili za "Dan",ta dugovanja se najvećim dijelom odnose na zatečeni dug prema Poreskoj upravi, Opštini Danilovgrad i prema podgoričkom preduzeću Deponija d.o.o., kao najvećem dobavljaču.

– Sa svim stranama potpisani su reprogrami ili sporazumi za regulisanje obaveza u narednih 10 godina – navode iz Komunalnog dodaјući, i ističu da dugovanjanja građana i pravnih lica po osnovu sakupljanja otpada, iznose oko 300.000 eura.

– Dugovanja građana i pravnih lica odnose se na period u kojem ne dolazi do zastare potraživanja, a to јe dvije godine za fizička, tri godine za pravna lica. Svim korisnicima Komunalno Danilovgrad je omogućilo da potpišu sporazum o regulisanju duga u ratama. Imajući u vidu navedene rokove zastarjelosti, kako do nje ne bi došlo, fizička i pravna lica se redovno utužuju – navode iz Komunalnog i naglašavaјu da preduzeće broji ukupno 60 zaposlenih, te da im obavljanje osnovne djelatnosti otežava zastarjela mehanizacije

– Kako bi se u potpunosti zadovoljili zahtjevi korisnika usluga preduzeća, planira se uvećanje kadra na terenu. Primarni problem Komunalnog preduzeća koji otežava obavljanje osnovne djelatnosti je zastarjelost mehanizacije. U tom smislu, početkom ove godine kupljen je kamion-kiper za kabasti otpad, a u planu je kupovina još jednog specijalizovanog vozila za odvoz smeća, što bi omogućilo još efikasniji odgovor na zahtjeve korisnika usluga. Vozila su potrebna tim prije što je došlo do priširenja terena djelatnosti Komunalnog preduzeća, uvođenjem 1.200 novih korisnika – dodaјu iz Komunalnog preduzeća.

Stvoriti finansijske pretpostavke za uvođenje druge smjene

Iz Komunalnog dodaјu da јe potrebno uvesti drugu smјenu zbog razuđenosti teritoriјe opštine Danilovgrad.

– Higijena u gradu je na zadovoljavajućem nivou, a ono što je neophodno za kompletno zadovoljstvo građana ali i rukovodstva preduzeća je stvaranje finansijskih pretpostavki za uvođenje druge smjene. S obzirom na razuđenost opštine Danilovgrad, Komunalno je suočeno sa stvaranjem velikog broja divljih deponija koje su locirane širom opštinske teritorije, a što stvara velike, vanredne troškove za preduzeće. Koristimo priliku da јoš јednom apelujemo na sugrađane da komunalni otpad odlažu na za to predviđenim mjestima – ističu iz danilovgradskog preduzeća.

Napominju da će im do kraja godine biti dodijeljena finansijska sredstva od strane Eko - fonda za nabavku električnog vozila za odvoz otpada i posuda za odlaganje otpada koje će biti donirane domaćinstvima gdje nije moguće postaviti kontejnere na javnim površinama, a gdje Društvo pruža uslugu odvoza komunalnog otpada po principu "od vrata do vrata".

– Tim sredstvima biće unaprijeđen rad Komunalnog preduzeća i olakšana započeta misija stvaranja uslova za čistiju životnu sredinu i unapređenja ekološke svijesti u našoj zajednici – navode iz Komunalnog preduzeća.

Danilovgrad: Komunalno preduzeće planira zaduženje od 120.000 eura

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 15:14