Краљичина плажа / - фото: Драган Стојановић
02/09/2021 u 13:09 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Краљичина плажа по мераку краљице Милене

До плаже се долази такси чамцем, којим пут траје десетак минута. Вожња се плаћа три еура, а за дјецу је прeвоз бесплатан

Краљичина плажа се налази на пола пута између Петровца и Сутомора, у ували Пећин у непосредној близини Чања. Скривена је у ували окруженој брдима и неприступачним стијенама, тако да јој је могуће прићи само морским путем. Име је добила по томе што је била омиљено мјесто за одмор црногорске краљице Милене Петровић. На плажи постоји сва неопходна инфраструктура, укључујући и пристаниште за лакши приступ бродова са туристима. Краљичина плажа нуди прекрасан амбијент и изузетно чисто море, и сви туристи треба неизоставно да је посјете.

Ова плажа је прави магнет за туристе, посебно од када је у закупу, па на њој постоји сав могући комфор за купаче.

До плаже се долази такси чамцем, којим пут траје десетак минута. Вожња се плаћа три еура, а за дјецу је прeвоз бесплатан. На плажи се комплет мобилијар може закупити по цијени од 15 еура, а може се попити кафа и слично, има роштиља...

Београђанка Виолета каже да је годинама слушала причу да је бисер Чања „Бисерна обала” дуга више од једног километра, те да је име добила због боје шљунка и пијеска.

- Бисер Чања је Краљичина плажа, до које се стиже бродићем или сопственим чамцем. Управо због тога што се до ње не може стићи копненим путем она због малобројних купача и недостатка уобичајене буке за плажу представља савршено мјесто за одмор и купање у увијек кристално чистом мору. Сваког дана кад дођем осјећам се заиста краљевски, чак ми уживање нису поквариле не мало веће цијене него на обали у Чању или Сутомору. Међутим, мене су савјетовали да се ваља припремити за одлазак на ову плажу, па сам са собом понијела воду и остале потребштине, тако да сам сваки дан кад сам долазила уживала у сунчању на ситном црвенкастом шљунку, бистром мору у којем сам се нагледала малих разнобојних риба, морских звијезда и великих шкољки - каже она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:06