Драган Краповић / интернет
13/06/2022 u 21:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Краповић о предлогу Мила Божовића за потпредсједника Општине Будва: То би био скандал над скандалима

Уколико би се десило да Божовић буде изабран за потпредсједника Општине Будва од стране Одбора повјерилаца, то би била недопустива одлука којом би листа коју предводим и ја, као за сада једини противкандидат Божовићу, били жестоко и срамно оштећени у изборном процесу у Будви, поручио Краповић.

Потпредсједник и посланик Демократске Црне Горе Драган Краповић успротивио се у понедјељак предлогу градоначелника Будве Марка Царевића да поссланик Демократскоф фронта Мило Божовић буде изабран за потпредсједника Општине Будва поручивши да би Демократе у том случају били срамно оштећени.

"Уколико би се којим случајем десило да Мило Божовић буде изабран за потпредсједника Општине Будва од стране Одбора повјерилаца, то би била недопустива одлука којом би листа коју предводим и ја, као за сада једини противкандидат Божовићу, били жестоко и срамно оштећени у изборном процесу у Будви", саопштио је Краповић.

Градоначелник Будве Марко Царевић предложио је доскорашњег посланика Демократског фронта (ДФ) и бившег менаџера града Мила Божовића за потпредсједника Општине.

Краповић је навео да се нада да ће "колега Божовић интервенисати и одбити потпредсједничко мјесто јер не могу да повјерујем да би то прихватио, поготово не на овај начин."

"Што се мене тиче, сигурно се нећу кандидовати за потпредсједника Општине, све да ми јавно обећају свих пет гласова Одбора повјерилаца", истакао је Краповић у саопштењу Демократске Црне Горе.

Он подсјећа да "Царевић пуне двије године одбија да кандидује било кога за мјесто потпредсједника, а ДФ у Будви никада није имао и никада неће имати довољно гласова да га сами изаберу".

"Између осталог, то је један од разлога зашто данас имамо принудну управу и пријевремене локалне изборе у Будви. Ми смо прије пар дана реаговали на противзаконито и недостојно понашање појединих чланица Одбора, а ако би сада на предлог господина Царевића изабрали господина Божовића за потпредсједника и тако му омогућили да води општину до избора, био би то скандал над скандалима", рекао је Краповић.

Он је поручио да је једини кандидат који зна шта значи водити Општину Будва, и тврди да је то већ радио са успјехом.

"Без лажне скормности, предводим убједљиво најбољу листу и понуду за Будву и зато позивам све на фер и цивилизовано понашање, на витешко надметање, и нека најбољи побиједи. Дакле, залажемо се да нема опције "помоћ пријатеља" (дијела Одбора повјерилаца), да нема помоћи са стране, да нема кршења закона и бахатог понашања јер то неће проћи баш као што у Будви никада и није. Позивам чланове Одбора повјерилаца да се не играју са Будвом. Посебно чланове који су из Будве, а ако неко гаји илузије да може да ради шта хоће - нека врати филм на љето 2020-те и размисли поново. Још једном, не играјте се већ омогуците функционисање града и поштовање закона Црне Горе и омогућите фер и поштену изборну кампању", поручио је Краповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:13