Sa sastanka Lakušića i Nimanbegua / Regionalni vodovod
05/10/2024 u 10:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Lakušić i Nimanbegu razgovarali o unapređenju vodosnabdijevanja Ulcinja

Predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Zoran Lakušić, sa svojim saradnicima, prisustvovao je sastanku sa predsjednikom opštine Ulcinj Gencijem Nimanbeguom, na kojem su razgovarali o unapređenju vodosnabdijevanja ove opštine.

Ključne teme sastanka bile su vezane za izazove u vodosnabdijevanju, posebno tokom turističke sezone, kada postojeći kapaciteti vodovodnog sistema postaju preopterećeni.

image
Regionalni vodovod

Razgovor je bio usmjeren na mogućnosti unapređenja saradnje između Regionalnog vodovoda i Vodovoda i kanalizacije Ulcinj.

- Identifikovali smo nekoliko oblasti u kojima bi buduća saradnja mogla biti poboljšana, na obostrano zadovoljstvo i korist. Takođe smo razgovarali o potencijalnim investicijama u modernizaciju mreže, što bi značajno doprinijelo stabilnosti i sigurnosti u vodosnabdijevanju - kazao je Lakušić.

image
Regionalni vodovod

Jedna od ključnih tema bila je održivo upravljanje vodnim resursima, koje mora biti prioritet, s obzirom na razvojnu strategiju opštine Ulcinj, koja se oslanja na turizam, kao i na pritiske uzrokovane klimatskim promjenama. Razmatrala se mogućnost saradnje u implementaciji novih tehnoloških rješenja, posebno u pogledu optimizacije potrošnje i kontrole gubitaka vode, kako bi se postigao balans između potražnje i dostupnih resursa. Obezbjeđivanje dovoljne količine vode i stabilno vodosnabdijevanje su od ključnog značaja, naročito u svjetlu potreba tokom turističke sezone.

Lakušić: Regionalni vodovod teži da bude najbolji pružalac održivih usluga vodosnabdijevanja

Zaključeno je da je neophodno nastaviti sa ovakvim partnerskim pristupom kako bi se Ulcinju i njegovim građanima obezbijedilo stabilno i kvalitetno vodosnabdijevanje. Ovaj sastanak predstavlja važan korak ka konkretnoj saradnji, s ciljem da se kroz koordinaciju i zajedničke napore usklade potrebe i zahtjevi opštine Ulcinj i Regionalnog vodovoda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 10:33