/ Фото: В.Ра
01/07/2021 u 06:32 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лоши сеоски путеви у Рожајама, оштетили их концесионари

Највећи проблем имају житељи Ћосовице, Кланца и Доње Ловнице

Да jе путна инфраструктура која води ка неколико мjесних заjедница на сеоском подручjу у Рожајама у катастрофалном стању, потврђуjу активности коjе се ових дана воде у правцу изналажења рjешења.

Посебан проблем да дођу до своjих кућа имаjу житељи Доње Ловнице, Ћосовице, Кланца и других села на том потезу. У jош горем стању jе пут према Банџову, коjи нема алтернативу за приступ планинарским домовима, као и пут на Гропама коjи осим мјештана користе туристи из региона и готово циjелог свиjета. Иако локална управа има разумиjевања, њене могућности су веома оскудне да на квалитетан начин риjеши проблеме.

Представници МЗ Доња Ловница писали су предсjеднику општине Рахману Хусовићу, захтиjеваjући да им се асфалтира пут у дужини од неколико километара, као и да се наспу прилазни путеви. У писму су тражили да локална власт риjеши питање водотока Ловничке риjеке, коjа jе девастирана дивљим депониjама. Од надлежних инспекциjа су затражили да поруше обjекте коjи су изграђени уз саму ивицу пута, а коjи представљаjу велику сметњу за нормално одвиjање саобраћаjа.

-Пут према нашем селу jе у веома лошем стању, jер jе излокан до мjере неупотребљивости. Пут су у такво стање довели концесионари коjи извлаче грађу из овдашњих шумских комплекса. Чули смо да jе за пут од Рожаjа до МЗ Ћосовица урађен проjекат али се не реализуjе већ стоjи у фиокама локалних службеника – написали су у писму предсjеднику општине Дамир Мурић, Хаjран Мурић, Халит Туз и Махмут Пепић.

Они истичу да их је Хусовић примио и обећао да ће посjетити Доњу Ловницу.

Дамир Мурић, коjи jе новац стечен у иностранству уложио у отварање фирме у Доњоj Ловници, истиче да због лошег пута губи муштериjе.

-Ово село има око 2.000 гласача и према ономе како политичке партиjе поступаjу према своjим гласачима очекуjемо да нам се у овоj години риjеши барем дио проблема. Био сам спреман да уложим много више, али када сам од ИРФ-а приjе двиjе године затражио кредит, глатко сам одбиjен jер нисам био спреман да од траженог кредита издвоjим стотину милиона да бих частио заjмодавце у замjену за заjам. Jа не припадам ни ДПС-у ни БС-у већ само партиjи бизниса и планирао сам да упослим десетак људи, али ти планови су ми пропали- огорчен jе Мурић.

И житељи Банџова очекуjу од локалне управе да санира путну инфраструктуру коjу су, како тврде, такође оштетили концесионари. То село jе недавно посjетио Хусовић, и у разговору са мјештанима обећао да ће, у оквиру могућности, риjешити барем дио њихових проблема.

-Путем према нашем селу се тешко саобраћа jер jе оштећен. Принуђени смо да прелазимо преко моста коjи сваког часа може да се сруши, али алтернативу немамо – казали су житељи Банџова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:37