/ Либерална партија
19/07/2021 u 13:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП Бар: Скандалозно именовање Вишњићеве, Влада ће добити одговор грађана

Вишњић је неко ко jе ученицима дjетињство жртвовао на олтар своjег патолошког национализма, шовинизма и мржње, политички инструментализиjући дjецу и претвараjући просвjету у мрачњаштво, истичу барски либерали

Именовање суспендоване учитељице Раде Вишњић за в.д. директорице ОШ „Jугославиjа“ у Бару скандалозно jе и доказуjе да jе интерес партиjско-клерикалних кругова нове власти испред интереса дјеце и ученика те да своjу реваншистичку агенду остваруjу по сваку циjену, не обазирући се на било какво морално, етичко, професионално и законско правило, наводи се у саопштењу Општинског одбора Либералне партије Бар.

- Вишњић jе учитељица коjа jе раниjе суспендована у истоj овоj школи због низа скандала, након коjих ниjе исказала ни трунке каjања већ настављала jеднаком жестином и дрскошћу да злоупотребљава ученике, изругуjе се jавности, школи и здравом разуму. Она jе усред политичко-црквене кампање током претходне године ученике фотографисала са националним заставама, тробоjкама, и такве слике jавно пласирала као политичку пропаганду. Касниjе jе ученике ове школе jавно позивала на вjерске обреде СПЦ и у jеку пандемиjе корона вируса, упркос епидемиолошким мjерама угрожавала животе малољетне дјеце. У међувремену Вишњић jе на друштвеним мрежама ревносно величала ратне злочине и злочинце, негираjући сваку хуманост, људскост и част - наводе барски либерали.

Истичу да је Вишњић неко ко jе ученицима дjетињство жртвовао на олтар своjег патолошког национализма, шовинизма и мржње, политички инструментализиjући дjецу и претвараjући просвjету у мрачњаштво. Незамисливо jе да неко са таквом позадином и референцама добиjе прилику да управља школом и одлучуjе за било шта у просвјетноj заjедници и да васпитава дјецу. Ово jе права слика суноврат коjи ова власт спрема Црноj Гори.

- Jедино рjешење би било да министарка просвjете Весна Братић, коначно, поднесе оставку након низа скандала. Недавно триjумфом непотизам и у подгоричкоj гимназиjи, а посебно овога коjи jе превршио сваку мjеру дрскости и бахатости. Премда се много не уздамо у њен морални код, поручуjемо да ће врло брзо грађани дати снажан одговор на такво понашање ове власти и ставити тачку на овакве срамне покушаjе срозавања Црне Горе и њене будућности - саопштио је Општински одбор Либералне партиjе Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 04:46