Саво Павловић / - фото: Д.С.
12/07/2021 u 14:10 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мале плате барских комуналних инспектора и полицајаца

Мора се ријешити проблем ниских примања службеника Комуналне полиције, инспектора и полицајаца

На подручју Општине Бар још увијек има насеља која нису обухваћена планским документима. Према ријечима независног одборника Сава Павловића, и уједно службеника Комуналне полиције, у тим насељима се управо дешава највише проблема и долази највише пријава од стране незадовољних мјештана. Он тврди да сви ти проблеми долазе на рјешавање службеницима Комуналне полиције, иако они нису баш за све надлежни. Такође он истиче да Комунални инспектори и полицајци примају и мале плате.

- У поменутим насељима се изливају септичке јаме. Људи паркирају на уским путевима, иако су ти путеви рецимо три метра ширине, а велики број мјештана узео је по пола метра или метар од пута који је државна имовина и на тај начин га сузио. Мјештани су поставили ограде, па сад то све треба срушити. Ко ће то да ради, Комунална полиција? Не, то треба да раде грађани. Они су одговорни за комунални неред у граду - каже Павловић, и додаје да је ових дана готово удвостручен  број становника.

- Дошли су људи који овдје имају куће и викендице и видјели да им нешто фали. Или им је комшија ушао у њихов посјед или им се излила канализација, или нешто треће, а онда одмах  у Комуналну полицију. Све што се деси трчи се у Комуналну полицију, а она није за све надлежна, нити са тренутним бројем извршилаца може све да стигне -каже он и истиче да је добро што је у међувремену замијењен возни парк, па сад имају нова возила.

Павловић истиче да је недавно одржан  један састанак код предсједника општине Душана Раичевића, на којем су дефинисане многе ствари.

- Међутим, постоји једна ствар која није дефинисана, и ја апелујем на предсједника  да покуша да варијабилни дио, јер не може другачије да се  ријеши проблем малих плата инспектора и полицајаца, повећа са 15 на 30 одсто. То није велики издатак, а људима би пуно значило - каже Павловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:41