Sa sjednice Senata Prijestonice / - KABINET, PREDSJEDNIKA
14/10/2024 u 17:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Donijeli smo važne zaključke za budućnost Prijestonice

Danas smo na sjednici Senata Prijestonice Cetinje donijeli važne zaključke, kazao je predsjednik države Jakov Milatović koji je predsjedavao sjednicom.

- Prvi važan zaključak je uspješna realizacija kapitalnog budžeta Prijestonice Cetinje, koju je prezentovao gradonačelnik Cetinja, a koja može da služi kao dobar primjer i svim ostalim opštinama u Crnoj Gori - kazao je predsjednik. 

Milatović je istakao da je važno napomenuti da je u prethodnom periodu Cetinje grad koji razvija svoju infrastrukturu i da će u narednom periodu to takođe biti slučaj.

- Danas smo usvojili i zaključak da se uputi inicijativa državnom kapitalnom budžetu da se finansira nastavak izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja i to je jedan od najznačajnijih turističkih projekata ne samo za Cetinje, već i za državu Crnu Goru - kazao je Mialtović.

Takođe, su, kako je naveo, razmatrali i inicijativu SUBNOR-a o podizanju spomenika u čast bitke na Košćelama i kao Senat Prijestonice smo dali podršku i uputili na dalje razmatranje tu inicijativu.

- Mislim da ćemo naredne godine biti u prilici da otvorimo jedan novi spomenik u čast bitke na Košćelama, kao još jedan doprinos našoj slavnoj antifašističkoj istoriji Crne Gore.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković nakod održane sjednice Senata Prijestonice Cetinje takođe smatra da su danas donesene vrlo važne odluke koje se tiču realizacije kapitalnog budžeta Prijestonice i Cetinja, kako za 2023. godinu, tako i za tekuću godinu, ali i u sklopu programa razvoja za 2025. godinu.

- Osim analize ovih izvještajnih dokumenata, Senat je dao podršku brojnim inicijativama koje Prijestonica planira realizovati u narednom periodu, pri čemu se posebno izdvaja nastavak realizacije žičare od Lovćena do Ivanovih korita i Cetinja. Izražena je puna podrška realizaciji ovog projekta i sugerisano je Ministarstvu finansija, odnosno Vladi Crne Gore, da ovaj projekat uvrsti u kapitalni budžet za 2025. godinu - kazao je Đurašković.

Senat Prijestonice usvojio Program razvoja za 2025, Vladi upućena inicijativa da planira novac za žičaru

On je istakao da je danas sa posebnom pažnjom razmatrana inicijativa SUBNOR-a Crne Gore i lokalne organizacije boraca, s namjerom da u saradnji sa kabinetom Predsjednika države i Prijestonicom Cetinje, naredne godine bude izgrađen spomenik povodom bitke na Košćelama.

- Nakon što je Senat pružio podršku ovoj inicijativi, krenuće sve operativne radnje kako bi došlo do realizacije ove vrlo, vrlo važne inicijative. Današnja sjednica bila je veoma sadržajna i konstruktivna. Osim ovih projekata, podržane su i druge pojedinačne inicijative koje se tiču izgradnje hotela "Lokanda", dvoetažne podzemne garaže u centru Cetinja, uređenja Studentskog trga, uređenja gradskih parkova – parka 13. jul i Njegoševog parka, kao i brojni drugi infrastrukturni projekti - kazao je Đurašković.

On je istakao da je zajednički ocijenjeno da je realizacija kapitalnog budžeta na najvišem mogućem nivou i da razvojni projekti Prijestonice u narednom periodu zaslužuju podršku kako Senata, tako i drugih nadležnih državnih organa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 17:24