Зграда Министарства просвјете / - Архива
02/09/2021 u 14:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство: Испунили смо наш највећи пиоритет, а то је повратак свих ђака у школске клупе

бразовање је златни кључ слободе“, рекао је Джорџ Вашингтон Карвер , зато оно јесте основно средство за даља усавршавања и за стварање здраве и просперитетне заједнице

Првог дана наставе у новој школској години, црногорске основце по први пут дочекали су бесплатни уџбеници, саопштено је из Министарства просвјете.

-Завршена је посљедња тријада дистрибуције, и са поносом можемо рећи да је до сад подијељено  981.275.00 уџбеника. Наредних дана почиње допуна уџбеничких комплета која ће се реализовати због накнадних уписа, преписа, исписа и због  штампања уџбеника за други страни језик, након чега ћемо достићи цифру од преко миллион и 100.000  дистрибуираних уџбеника.  Издвајање средстава за бесплатне уџбенике  и пружање таквог вида подршке образовању, представљало је кључни  приоритет Министарства просвјете, науке, културе и спорта. Такође, организација самог овог пројекта била је изузетно захтјевна, те овим путем желимо да искажемо посебну захвалност наставницима који су дали свој пуни допринос како би се у предвиђеном року, уз поштовање свих епидемиолошких мјера, успјешно извршила расподјела уџбеника-наводе они.

Додају: "Министарство просвјете, науке, културе и спорта са почетком школске године, 1. септембра, испунило је наш највећи пиоритет, а то је повратак свих ђака у школске клупе".

-Јуче се, уз поштовање епидемиолошких мјера: ношења маски и одржавања дистанце, у школским двориштима и учионицама могао чути дјечији осмијех. Овом приликом, Министарство просвјете, науке, културе и спорта, на челу са министарком  Весном  Братић честита почетак школске године свим просвјетним радницима, ученицима, њиховим родитељима и запосленима у школству. Посебно задовољство представља што смо успјешно започели школску годину, али свјесни смо изазова који нас чекају. Највећи од њих, свакако је процес организације наставног плана и програма и реформа образовања на свим нивоима. МПНКС ће наставити са пружањем подршке свим захтјевима образовних установа, и са радом на побољшању услова у образовном систему, како би наша дјеца стицала нова, што квалитетнија знања и искуства-наводе они.

Додају: "Образовање је златни кључ слободе“, рекао је Джорџ Вашингтон Карвер , зато оно јесте основно средство за даља усавршавања и за стварање здраве и просперитетне заједнице".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:53