Угинуле животиње на Јагњилу / -Јеловац
14/10/2021 u 06:23 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митровић: Утврдити шта убија животиње на депонији Јагњило

Неопходно је утврдити да ли неки од отровних гасова који се ослобађа из депоније убија животиње, каже Милорад Митровић

Иако се број угинулих животиња у непосредној близини депоније Јагњило увећава, надлежне инспекцијске службе ништа не предузимају како би се испитао узрок те појаве. Наиме, прије десет дана на поменутој локацији су пронађене четири угинуле дивље свиње и лисица, да би се прије неколико дана утврдило да су угинули и пси. Тренутно, поред самог магистралног пута Пљевља-Пријепоље налази се десет угинулих животиња. Еколози вјерују да се ради о угинућу које је изазвао неки отровни гас. Међутим, на њихове позиве инспекцијске службе нијесу реаговале.

- Неопходно је утврдити да ли неки од отровних гасова који се ослобађа из депоније убија животиње. На депонији Јагњило лапорцем је затрпано на хиљаде тона чврстог отпада и постоји могућност да сада пробија из депоније неки веома опасан гас, који се појављује при самој површини земље. На људе не дјелује штетно, али животиње угину, каже извршни директор "Брезнице" Милорад Митровић и објашњава да ова организација нема могућност да сама утврди шта су узроци тровања животиња.

-Већ смо о свему обавијестили испекцијске службе у општини Пљевља, јер је необично на који се начин дешава угинуће животиња. Упутили смо позив Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма да реагује. Нажалост, на терену нико не регује, каже Митровић.

Прије неколико дана поједини мјештани околних села тврдили су да је на тој локацији угинула и једна овца. И мјештани вјерују да се ради о појави неког отровног гаса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:53