Мјештани бјелопољске Бистрице блокирали магистрални пут / - фото: Милован Нововић
07/06/2022 u 15:49 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Бистрице блокирали магистрални пут између Бијелог Поља и Граничног прелаза Добраково

Eво од почетка године компaнија Штрабаг, иако је ово државни пројекат није наставила радове, упркос нашим сталним позивима и ургенцијама, каже Сакиб Чиндрак, предсједник МЗ Бистрица

Сат времена магистрални пут између Бијелог Поља и Граничног прелаза Добраково данас су блокирали мјештани Мјесне заједнице Бистрица. Они су на тај начин изразили незадовољство што се пут Губавач-Бистрица, започет као државни пројекат, у оквиру ревитализацијеЂаловића пећине, не ради од краја прошле године. Сакиб Чиндрак, предсједник МЗ Бистрица каже да је пут требао бити завршен до краја прошле године.

- Eво од почетка године компнаија Штрабаг, иако је ово државни пројекат није наставила радове, упркос нашим сталним позивима и ургенцијама.Нема адресе којој се нијесмо обраћали и нико се удостојио није да нам одговори.Уз то преко општинског Секретаријата за саобраћај и путеве смо тражили да интервенишу и поравњају пут, како би могли некако да саобраћамо овим путним правцем и добили одговор да они не смију да се мијешају у посао који ради држава.

Мјештани су затражили од Комуналне иснпекције Бијело Поље да хитно прошетају заједно са представницима МЗ овом трасом пута, како би се утврдило стање а онда мјештани након тога направили акцију сакупљања средстава и плаћања приватника да изврши поравнање пута.

- Иначе, ово је пољопривредни крај и већина мјештана живи од пољопривреде. Доста је приватних предузећа, риббњака, фарми. Има овдје 450 домаћинстава. И нијесу у стањуу да функционишу. Зато позивамо предсједника Владе, државе, надлежне министре да дођу и виде у каквим условима живе.

Мјештани су се договорили да ће свакодневно ће блокирати магистрални пут. Да натјерају Дирекцију јавних радоцва Црне Горе да заврши започети посао -  каже Чиндрак, додајући да је уредно извршена експропријација и да мјештани апослутно не сносе кривицу за проблеме који су настали пројектом. Ми смо сагласни са ревидованим пројектом-закључио је Чиндрак, додајући на крају да ће сјутра блокада магистрале трајати од 12 до 14 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 10:09