Аута „заробила” тротоаре / -Д.Љ.
09/02/2022 u 06:20 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Спужа незадовољни: Фабрике затворене, путеви пропали, фали паркинг

Требало би доста да се улаже, јер одавно ништа није рађено, неопходан је паркинг простор, поручују мјештани

Недостатак паркинг мјеста, пропали тротоари, дотрајала путна инфраструктура, затворене фабрике, само су неки од проблема на које се жале мјештани Спужа. Наводе да се у насеље слабо улаже и истичу да не памте када је неки капитални пројекат реализован.

Војка Брковић указује на паркирање аутомобила по тротоарима у главној улици.

-Дјеца иду у школу више улицом него тротоаром. То је велики проблем. Најгора ситуација је код капеле. Паркирана аута заклоне видик и возачи не виде пјешаке на пјешачком прелазу. Нема паркинга нигдје, па људи паркирају аута по улици и на тротоарима. Ништа се у последње вријеме у Спуж не улаже – навела је Брковић.

Радмила Војиновић каже да би требало поправити тротоаре, јер су дотрајали.

- Примијетила сам да на улицама иму пуно паса луталица. Мост је поправљан, али када су кише појављују се локве. Људи паркирају аута по тротоарима, јер нема паркинг простора. Требало би направити паркинг уколико је то могуће, али и поправити тротоаре – истакла је Војиновић.

image

Ранко Минић

-Д.Љ.

Спуж био индустријско мјесто

Ранко Минић такође није задовољан улагањима на подручју Спужа.

- Проблем број један су тротоари у главној улици. Поред тога што се не може проћи од аута која су паркирана, тротоари су пропали и треба их санирати. Нигдје нема паркинга, то је велики проблем, родитељи морају дјецу да прате до школе и назад. Асфалт је на неколико мјеста пропао, не одржава се. Фабрике су затворене. Спуж је био најјаче индустријско мјесто. Имали смо циглану, фабрику станова, сточне хране, кречану, млин, млијечну фарму. Сада нема ништа од тога, нема нових радних мјеста, омладина нема гдје да се запосли. Путна инфраструктура је у читавој мјесној заједници равна нули. Потребна су велика улагања. Једино су направили кружни ток и доградили вртић – навео је Минић.

Да су потребна већа улагања, сагласна је и Мира Милоњић.

-Нема нових радних мјеста, то фабрика што је било затворено је. Тротоаре су прекрили аутомобили. Више се иде коловозом него тротоарима. Требало би доста да се улаже, јер одавно ништа није рађено. Гробље је попуњено, нема више слободне парцеле да се купи и оно се мора проширити – истакла је Милоњић.

Секретар за комуналне, стамбене послове и саобраћај Дејан Вуковић казао је да је урађено идеjно рjешење за изградњу тротоара дуж Старог пута, чиjа ће реализациjа бити, надају се, предвиђена буџетом за наредну годину. Он је казао да су активности локалне управе биле усмjерене на побољшање услова живота грађана МЗ Спуж.

- У току су радови на реконструкциjи Мартинићког пута, коjи ће умногоме олакшати живот грађанима, а доприниjеће у значаjној мјери квалитетниjоj инфраструктури наше општине. Подсjећамо и на проширење вртића "Зора Шарановић" у Спужу, коjи jе добио савремене jаслице, чиме су се побољшали услови боравка малишана. Руководство Општине подржало је мjештане кад су у питању неприjатни мириси коjи долазе са Фарме свиња, док jе локална управа организовала и неколико састанака представника свих заинтересованих страна, у циљу налажења наjбољег рjешења – навео је Вуковић.

Он је казао да постоjе свакодневна интересовања за улагања на подручју општине.

- Отворени смо за све инвеститоре, створили смо све предуслове за отпочињање квалитетног бизниса, што се може видjети и кроз нове проjекте коjи су започети на териториjи општине, на основу коjих jе запослен велики броj суграђана. У најави имамо и започињање нових вриjедних проjеката – казао је Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 09:29