/ Главна улица чека реконструкцију, фото: Д.Љ.
26/05/2021 u 07:20 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мјештани Спужа незадовољни улагањима у инфраструктуру: Аута на тротоару, дјеца ходају коловозом

Тротоари су пропали и зарасли у траву. Поред тога, саобраћај је велики проблем, нема паркинга, људи се паркирају гдје стигну, тако да пјешаци не могу да прођу, казао је Бранко Бакић

Нови асфалт, реконструкција тротоара, рјешавање проблема паркинг простора кључни су захтјеви мјештана Спужа према Општини Даниловград. Наводе да се у Спужу ништа не ради и поручују да је крајње вријеме да се, након више деценија, почне улагати у путну инфраструктуру. Због недостатка паркинга, возачи се паркирају гдје стигну а пјешаци су принуђени да се крећу коловозом чиме је безбједност свих учесника у саобраћају угрожена. Како се у главној улици налази и основна школа, родитељи су принуђени да дјецу прате до школе и да их чекају након наставе иако су удаљени свега неколико десетина или стотина метара.

Мишко Пајовић каже да се у Спужу само крпе рупе и истиче да је неопходно да се реконструише главна улица.

image
Мишко Пајовић, фото: Д.Љ.

– Све што се код нас ради, ради се тако да би што краће трајало, односно да би они којима се посао даје имали шта да раде. Систем рада у даниловградској општини је само крпљење рупа и то је све по принципу "држи воду док мајстори оду". Путна инфраструктура у Спужу је у катастрофалном стању. Пројекат за главну улицу треба да уради неко стручно лице како би се она комплетно реконструисала. Тротоар у главној улици је потпуно пропао, а проблем је и недостатак паркинга, па се људи паркирају на тротоару. То би требало да буде предмет рада Комуналне полиције, она треба да се позабави рјешавањем тог проблема. Ово је градско језгро, ту је велики број дјеце којима је безбједност угрожена – упозорава Пајовић.

Не постоји простор за паркинг

Предсједник Мјесне заједнице Спуж Дарио Ђуричковић казао је да је највећи проблем кад је ријеч о главној улици то што нема простора за паркинг.

– Нема ни државног простора гдје би могао да се направи паркинг. Око реконструкције асфалта и тротоара нијесмо имали примједби мјештана. Радимо по примједбама грађана и онда реагујемо – казао је Ђуричковић.

Драган Ускоковић је сагласан са својим комшијом.

– Главној улици је потребна потпуна реконструкција. Тротоари су никакви, а аута су паркирана на њима. Дјеца морају да иду улицом, јер не могу тротоарима. Били су постављени лежећи полицајци, па су их уклонили, отвориле су се рупе које су крпили и стање је ужасно. У Спужу се никад није ништа радило, због тога што је овдје увијек побјеђивала некадашња опозиција – поручио је Ускоковић.

Бранко Бакић наводи да је главни проблем Спужа путна инфраструктура, као и рјешавање паркинга.

image
Бранко Бакић, фото: Д.Љ.

– Асфалт у улици је пропао, надлежни само крпе рупе. То кратко траје, с првим кишама се поново отворе кратери. И на мосту су се с обје стране отвориле рупе. Тротоари су пропали и зарасли у траву. Поред тога, саобраћај је велики проблем, нема паркинга, људи се паркирају гдје стигну, тако да пјешаци не могу да прођу. Тротоаром се не може, а улицом је небезбједно. Неопходна је хитна реконструкција како ове улице тако и других у Спужу, јер се ништа не ради – навео је Бакић.

Старосједилац Божо Радусиновић каже да су тротоари направљени прије више од четири деценије.

image
Божо Радусиновић, фото: Д.Љ.

– Асфалт у главној улици је прекопан на неколико мјеста. Она не би имала гдје да се шири, али би могла да се пресвуче новим асфалтом. Нови тротоар би хитно требало да се уради, јер је постојећи уништен. Велики је проблем недостатак паркинга у Спужу, то би требало што прије да се регулише – истиче Радусиновић.

Мјештанин Данило Кнежевић наводи да би Спуж требало да буде много уреднији.

– Највећи проблем је паркинг... Не треба кривити људе који су принуђени да се паркирају на тротоару, јер немају гдје друго. Приоритет је да се среде тротоари како би се осугурала, прије свега, безбједност дјеце. Надлежни ништа не улажу у Спуж, ваљало би да се улица пресвуче новим асфалтом – сматра Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:05