Локални пут спреман за реконструкцију / -Д.Љ.
21/07/2021 u 07:20 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловграђани траже већа улагања у инфраструктуру: Макадам квари идилу Јеленка

Немамо асфалтног пута, већ макадам који је лош. Непрегледан је, немамо расвјету, дјеца овуда по мраку пролазе у школу, не одржава се ништа, као пустиња изгледа, каже мјештанка Ната Јововић за "Дан"

Локални пут у насељу Јеленак направљен је прије више од четири деценије и од тада није обнављан. До појединих кућа стиже се једино макадамом јер асфалта нема. Мјештани кажу да је пут толико узак да се аута не могу мимоићи те би га требало проширити. Проблем представљају и затрпани канали уз пут, због којих када су обилне кише плаве имања. Дио пута нема ни расвјету.

Бранислав Јововић појашњава да је пут асфалтиран прије неколико деценија и да би га требало комплетно обновити.

image

Бранислав Јововић

-Д.Љ.

– Пут кроз Јеленак је пропао, узак је доста, само једно ауто може да прође, неопходно је да се прошири најмање метар. Канали су затрпани и требало би да се отворе, како би се направио одвод да не би плавила дворишта. Постојећи пут су изградили грађани самодоприносом, а каменом је насут уз учешће Општине – наводи Јововић.

Мјештанин Милош Мишковић истиче да је пут фреквентан, да је само крпљен, те да није обнављан више деценија.

image

Милош Мишковић

-Д.Љ.

– Пут је лош и налази се у катастрофалном стању. Узак је, уз асфалт је понесен и насип и буквално немате гдје да скренете. Свакодневно смо у ситуацији да направимо хаварију на ауту. Пут није реконструисан откад је асфалтиран прије 40 година. Крпљен је и поправљан само, а од када се ради магистрала још је прометнији и неопходно га је прошити. Дуж свих локалних путева затворени су канали и имања плаве – казао је Мишковић.

image

Макадамом и у мраку до кућа

-Д.Љ.
Планирано обнављање пута

Предсједник МЗ Јеленак Дејан Стојовић истакао је да је када у питању асфалтни пут планирано да се закрпе рупе.

– Што се тиче макадамског пута од цркве до Лука, дио пута ће брзо да се ради. Један приватник, тамо ради велику инвестицију, тако да ће он већи дио пута сам реконструисати и асфалтирати, док ће остатак насути Општина и надамо се у неком скоријем времену, сходно могућностима, и асфалтирати. Пут је доста узак и захтјеван, мјештани углавном само одржавају имања, али поједини се буне да им се откине дрвеће које се налази уз пут, тако да велики камиони не могу да уђу да би урадили насипање и асфалтирање – навео је Стојовић. Он је позвао мјештане који немају расвјету, ако су заинтересовани да је добију да се обрате Општини те да су расвјету добили сви који су испунили захтјеве које је Општина од њих тражила.

Ната Јововић наводи да се до њихове куће стиже макадамским путем, као и да немају расвјету.

image

Ната Јововић

-Д.Љ.

– Немамо асфалтног пута, већ макадам који је лош. Непрегледан је, немамо расвјету, дјеца по мраку овуда пролазе у школу. Не одржава се ништа, као пустиња изгледа. Зими се не може изаћи, дјеца немају превоз превоз до школе и принуђени смо да им плаћамо такси и да их пратимо. На неколико километара од града смо, а овако је запуштено. Није ни чудо што људи одлазе одавде, ко ће да живи у оваквим условима – истакла је Ната Јововић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:43