МЗ Затон / -Милован Нововић
05/01/2022 u 06:39 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Затона апелују на надлежне у Бијелом Пољу: Јавну расвјету и тротоар могу добити скоро бесплатно

Прилику да скоро бесплатно ријешимо питање јавне расвјете и тротоара за пјешаке не треба пропустити, истиче Горан Кораћ

Једно од најљепших подручја бјелопољске општине засигурно је Мјесна заједница Затон, равничарско мјесто, уз ријеку Лим, на дијелу магистралног пута који од Рибаревина води према Беранама. Годинама мјештани указују да имају доста проблема које треба рјешавати, али све, кажу, остаје на обећањима. Како истичу, након свих хвалоспјева уочи новогодишњих празника и ријечи изговорених на свечаној сједници локалног парламента поводом Дана општине, подсјећају да су прије око мјесец дана упутили апеле на адресе надлежних установа и институција.

-Подсјећамо да смо молбом упућеном локалној самоуправи, коју су објавила и средства јавног информисања, указали на прилику за реализацију изградње јавне расвјете и пјешачких стаза у Мјесној заједници Затон веома повољно, скоро бесплатно, у склопу пројекта реконструкције магистралног пута Рибаревине-Пода за који је финансирање већ обезбијеђено. Моли се локална самоуправа и челници града Бијелог Поља да искористе моменат и инвестицију у реконструкцију магистралног пута М2, дионица Лепенац-Рибаревине-Пода-Беране, који се финансирају из кредита Европске инвестиционе банке, а пројекат имплементира Управа за саобраћај, да интервенишу да Затон веома повољно добије јавну расвјету и тротоар за пјешаке у дужини цијелог магистралног пута кроз мјесну заједницу -преноси Горан Кораћ поруку мјештана Затона.

Чека се одговор из Управе за саобраћај

Да је стигао захтјев мјештана Затона, потврдио је и предсједник општине Петар Смоловић, који истиче да су радови у дијелу магистраног пута ингеренција Управе за саобраћај Црне Горе.

-Иначе, управа пројектује и финансира реконструкцију тог магистралног пута из ЕУ фондова, односно раде магистрални пут између два града и не улазе у централне дјелове градова. Они тај посао раде без било какве консултације с нама-казао је Смоловић.

С обзиром на то да су нерадни дани, очекују да ће их након пазника контактирати из Управе за саобраћај на основу прослијеђеног захтјева мјештана Затона. Како наводи, локална управа има жељу да уради свој дио посла и да се проблем ријеши на најбољи могући начин.


Затон једна од највећих мјесних заједница у Општини Бијело Поље, заједно са селима са лијеве и десне стране Лима броји преко 5.000 становника.

-Кроз Затон пролази магистрални пут Рибаревине-Рожаје, који спаја Јадранску магистралу од Рибаревина с граничним прелазима са Србијом и Косовом и са Рожајама, Петњицом, Беранама, Андријевицом, Плавом, Гусињем. Примјетна је инвестициона активност на потезу од Рибаревина до Тифрана, нарочито у МЗ Затон. Отворени су ресторани, стоваришта, ауто-сервиси, радионице. Интензивирана је градња кућа и викендица. Развој треба додатно поспјешити побољшањем услова живота. Да људи не одлазе, да прије свега младе задржимо у Затону. Прилику да се скоро бесплатно ријешимо питање јавне расвјете и тротоара за пјешаке не треба пропустити, истиче Кораћ, додајући да моле локалну самоуправу да дјелује проактивно, рационално и синхронизовано.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:54