/ -Фото: Д.С.
10/09/2021 u 11:01 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Млади у Чању жељни ноћног провода

Примједбе гостију односиле се на честа искључења електричне енергије, а тражили су и да се направи парк за дјецу, као и уређено шеталиште

Често смо ове године чули од домаћина и њихових гостију да ко једном дође у Чањ, прошета пјесковитом плажом и окупа у бистрој води, сигурно ће пожељети да се опет врати.

Мјештани кажу да живе у најбољој „скривеној тајни” барске ривијере, која је до скоро, од маја до краја септембра, била традиционално мјесто за одмор и рекреацију хиљадама учесника разних спортских дисциплина на раднички играма.

Ове године у Чању је боравио велики број туриста из окружења, можда чак и рекордно. Ипак, утисак су квариле притужбе гостију које се тичу првенствено инфраструктурних проблема.

Током сезоне посебно се оглашавао предсједник Удружења хотелијера, угоститељства и приватног смјештаја из Чања Момчило Шћекић, који је исказивао незадовољство односом локалне управе према овом мјесту.

- Примједби гостију је било, а односиле су се на честа искључења електричне енергије, затим да се у Чању направи парк за дјецу, као и уређено шеталиште. Бројне примједбе су се односиле и на то што у Чању није било амбуланте, као ни банкомата, кафића, фолкотеке или дискотека за младе. Такође, претходна обећања везана за рампу за инвалиде нису спроведена у дјело, иако овдје има доста гостију с посебним потребама. Највише примједби је било на проблем с одлагањем смећа, јер је мали број контејнера на шеталишту, па се смеће одлаже поред објеката -  каже Шћекић.

Међутим, оно што посебно смета млађој популацији која долази у Чањ јесте „сиромашан” ноћни живот.

Милица Ковачевић из Вршца каже да би један диско промијенио слику мјеста, па би уз породичне људе долазили и млади жељни провода на мору.

- Моји већ годинама долазе у Чањ. Ја сам долазила и као дјевојка, а данас и као жена са двоје дјеце. Раније смо због немогућности провода у Чању ишли у Сутоморе, Бар или чак Петровац. Данас су то за младе  исти проблем, а не би смјели да буду ако мјештани хоће да развијају туризам. Уз то, да би Чањ био често посјећено туристичко мјесто, фали да се отвори диско и то већ за наредну сезону - каже она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:40