požar / - TWITTER MUP - POžAR
13/08/2024 u 16:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MUP: Najozbiljnija situacija bila u Plužinama, lokalizovani požari na području Podgorice, Zete i Tuzi

Iz MUP-a su saopštili da su službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje i komandiri Službi zaštite i spašavanja Podgorice i Berana, izvršili izviđanje na području centralnog regiona Crne Gore. Osmatranjem je uočeno nekoliko manjih požara koji ne ugrožavaju domaćinstva i objekte od značaja.

Najozbiljnija situacija bila je na području opštine Plužine ali je pravovremenim angažovanjem Službe zaštite i spašavanja Plužine i koordinisanom akcijom Direktorata za zaštitu i spašavanje i Vojske Crne Gore, uz upotrebu helikoptera za gašenje i mobilnih rezervoara za vodu, navedeni požar lokalizovan. Služba zaštite i spašavanja Plužine je nastavila da prati situaciju na ovom požarištu.

Aktivni požari u Lješanskoj nahiji i Tuzima, gori i Botun

- Požari koji su prethodnih dana bili aktivni na području Podgorice, Zete i Tuzi su lokalizovani i stavljeni pod kontrolu. Koordinisanim aktivnostima Službe zaštite i spašavanja Podgorica, Direktorata za zaštitu i spašavanje i Vojske Crne Gore požari na ove tri lokacije su gašeni i lokalizovani, te domaćinstva i infrastruktura nijesu ugroženi. Pomenute lokacije prati Služba zaštite i spašavanja Podgorica kako bi se spriječilo reaktiviranje zbog vjetra koji je i dalje prisutan na ovim lokacijama- istakli su saopštenjem-

Upućuju apel građanima da ukoliko primijete požar odmah prijave  na brojeve 112 ili 123.

- Takođe, imajući u vidu da je većina navedenih požara rezultat ljudskog faktora, nebrige ili namjernog podmetanja, pozivamo građane da ukoliko primijete navedene radnje odmah iste prijave na broj 112 ili 122. Još jednom podsjećamo javnost da je zabranjeno paljenje vatre, kao i korišćenje pirotehničkih sredstava, posebno u uslovima povećane požarne aktivnosti- naglašavaju iz MUP-a.    

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 22:47