Nevrijeme, bar / - PRIMORSKI PORTAL
02/07/2024 u 16:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MUP: Nevrijeme odnijelo živote i pričinilo materijalnu štetu

Nevrijeme koje je danas pogodilo Crnu Goru odnijelo je živote i izazvalo materijalnu štetu u Luci Bar, Ulcinju, Kotoru i Budvi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Oni su kazali da je nevremenom, koje je zahvatilo Crnu Goru, posebno pogođen primorski region.

- U kojem nažalost imamo i izgubljene živote. U Čanju, na gradilištu život je izgubio turski državljanin dok je u Radovićima od udarca groma stradala jedna osoba - kaže se u saopštenju MUP-a.

Oni su naveli da je u Petrovcu jedna osoba spašena iz vode, a u Luci Bar je jedan radnik lakše povrijeđen.

- Pričinjena ja značajna materijalna šteta u luci Bar, Ulcinju, Kotoru i Budvi. U središnjem i sjevernom dijelu Crne Gore pričinjena je manja materijalna šteta u vidu oboranih stabala, bez većih oštećenja - navodi se u saopštenju.

Poginuo radnik na gradilištu u Čanju, jedna osoba stradala od udara groma

Kako se dodaje, sve službe zaštite i spašavanja su na terenu kao i službenici Područnih jedinica Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a, prenosi MINA.

Direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović sa saradnicima, komandirom službe zaštite i spašavanja Bar, Acom Vulevićem, kao i predstavnicima Luke Bar, obišao je pogođeno područje barske opštine.

Iz MUP-a su napomenuli da Direktorat za zaštitu i spašavanje, Operativno komunikacioni centar - 112, reaguje na osnovu Standardnih operativnih procedura sa Zavodom za hidrometeorologiju i sezmologiju.

Kako se dodaje, Zavod je u obavezi da dostavi posebno upozorenje (crveni, narandžasti, žuti meteo alarm) po osnovu kojeg Direktorat obavještava relevantne subjekte sistema zaštite i spašavanje i priprema obavještenja o načinu postupanja.

-Iz tehničkih razloga Zavod za hidrometerologiju i sezmologiju nije mogao predvidjeti jačinu i vremenski interval oluje- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 16:07