Међународни џудо турнир на Цетињу / - фото: ПРЕСТОНИЦА ЦЕТИЊЕ
06/11/2021 u 12:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

На Цетињу почео 15. Међународни џудо турнир

Недавно сам представио програм Цетиње – Приjестоница младих кроз коjи ћемо у наредноj години уложити 400.000 еура. Од тога, око 130.000 еура биће потрошено на обнову постоjећих и изградњу нових дjечjих и спортских игралишта ,казао jе Кашћелан

Цетиње jе данас регионална приjестоница џудоа, поручио jе градоначелник Александар Кашћелан на отварању  Међународног джудо турнира, коjи већ 15 година организуjу џудо клуб “Црногорац” и Приjестоница Цетиње поводом обиљежавања 13. новембра - Дана ослобођења града.

На турниру у Спортском центру Цетиње учествуjу 33 екипе са више од 450 такмичара из Црне Горе, Србиjе, Албаниjе, Босне и Херцеговине, Сjеверне Македониjе и са Косова.

- Кроз спорт и спортска надметања учимо оно наjважниjе - да постанемо добри људи. Спознаjемо шта значи мукотрпан рад до циља, каква jе сласт побjеде и горак укус пораза. Али исто тако, научимо и да кад паднемо, да морамо да устанемо - казао jе градоначелник Кашћелан.

Он jе истакао да jе Цетиње поносно што jе изњедрило врхунске спортисте, међу коjима посебно мjесто припада џудистима и джудисткињама клуба “Црногорац”, коjи су недавно са регионалног турнира дониjели девет медаља и показали какве спортске асове има Цетиње.

- Приjестоница Цетиње посебно jе посвећена дjеци и креирању бољих и квалитетниjих услова за њихово квалитетниjе одрастање. Недавно сам представио програм Цетиње – Приjестоница младих кроз коjи ћемо у наредноj години, кроз различите активности, уложити 400.000 еура. Од тога, око 130.000 еура биће потрошено на обнову постоjећих и изградњу нових дjечjих и спортских игралишта - казао jе Кашћелан.

Он jе додао да Приjестоница ниjе заборавила ни Џудо клуб „Црногорац“, са коjим jе у маjу потписала меморандум о подршци и сарадњи са вице шампионом свиjета Срђаном Мрваљевићем.

Мрваљевић jе оциjенио да jе било импресивно на отварању турнира, посебно због учешћа такмичара из региона, наводећи да jе сигуран да би их било и више да ниjе „оваква ситуациjа са пандемиjом“ корона вируса.

- Желио бих да се захвалим управи Джудо клуба „Црногорац“ и градоначелнику Кашћелану, као и нашим спонзорима коjи нас констатно подржаваjу и коjи су омогућили да буде оволико дjеце на турниру, да се такмиче и да чак, у овом времену пандемиjе, живе спорт и проведу добро вриjеме. Свим такмичарима желим успjех и нека побиjеде наjбољи - поручио jе он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:50