Na Cetinju postavljen prvi reciklomat / - ZELENI TALAS
26/07/2024 u 16:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Na Cetinju postavljen prvi reciklomat sa nagradnim sistemom: Nagrada i Iphone 15

Zeleni talas u saradnji sa zelenim prijateljima, organizuje dvije velike akcije sakupljanja ambalažnog otpada na Cetinju, gdje će i biti postavljen prvi reciklomat sa nagradnim sistemom u Crnoj Gori. Građani/ke mogu da osvoje Iphone 15 ili neku od 5000 drugih vrijednih nagrada.

- Prva akcija će se realizovati na Montenegro Beer Festu koji se održava 26. i 27. jula na Turističkom parkingu (Gradskom poligonu) u Prijestonici! Na toj lokaciji svi posjetioci imati priliku da posjete kućicu Zelenog talasa, donesu sakupljenu ambalažu i za uzvrat dobiju neku od vrijednih nagrada koje je Zeleni talas obezbijedio uz pomoć zelenih prijatelja. Na taj način žele se motivisati posjetioce/teljke da recikliraju i aktivno učestvuju u očuvanju životne sredine, navodi se u saopštenju.

Druga lokacija je Dvorski trg, gdje će od 25. jula do 1. avgusta biti postavljen reciklomat najnovije tehnologije.

- Ovaj reciklomat, prvi takve vrste u Crnoj Gori, opremljen je naprednim softverom i funkcioniše po nagradnom sistemu, po uzoru na evropske zemlje. Građani i građanke će moći da sakupljaju plastične boce i limenke i ubacuju ih u reciklomat. U odnosu na sakupljenu količinu, građani/ke će dobijati listiće koje mogu a zamijene za vrijedne nagrade. Osim toga, svi listići će učestvovati u nagradnoj igri za glavnu nagradu Iphone 15, čime se žele dodatno podstaći građani i građanke da se aktivno uključe u zelene incijative, dodaje se u sdaopštenju.

Reciklaža јe važna

Cilj ovih akcija je podizanje svijesti o važnosti reciklaže i održivog upravljanja otpadom. Zeleni talas poziva sve građane/ke i posjetioce/teljke Beer festa da se pridruže inicijativi i daju svoj doprinos očuvanju naše zajednice.

Spisak nagrada, kao i sve druge potrebne informacije zainteresovani/e mogu da pronađu na društvenim mrežama Zelenog talasa ili putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. septembar 2024 13:22