Цетиње-зграда Општине
01/07/2021 u 13:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

На Цетињу вакцинисана трећина пунољетних особа

Додају да Дом здравља данас ће добити нови контигент вакцина кинеског произвођача Синофарм. Тако да ће грађанима и грађанкама Цетиња, осим вакцине АстраЗенеца, поново бити на располагању и ова вакцина

У Пријестоници Цетиње од почетка масовне имунизације вакцинисана је готово трећина пунољетних становника, саопштено је након сједнице Оперативног штаба Пријестонице Цетиње за борбу против заразне болести ЦОВИД-19.    

-У посљедњих 15 дана јуна регистровано је шест инфицираних коронавирусом. У ковид амбуланти Дома здравља Цетиње од 15. до 30. јуна обављено је 196 прегледа. Тестирана је 191 особа, од којих је њих седам било позитивно на коронавирус. Имунизација је грађана и грађанки Цетиња настављена је у просторијама бивше стражарнице. Дато је скоро 9.000 вакцина, од чега 4.600 у првој дози, а 4.400 у другој дози. То значи да је обје дозе вакцине примило 32% пунољетног становништва-наводе у саопштењу.

Додају да  Дом здравља данас ће добити нови контигент вакцина кинеског произвођача Синофарм. Тако да ће грађанима и грађанкама Цетиња, осим вакцине АстраЗенеца, поново бити на располагању и ова вакцина.

-Службеници Одјељења безбједности Цетиње контролисали су у складу са овлашћењима и расположивим ресурсима поштовање мјера Министарства здравља у циљу сузбијања ширења коронавируса. Тржишна инспекција обавила је 28 инспекцијских прегледа, а Инспекција рада 13. Инспектор за туризам и угоститељство Комуналне полиције Пријестонице Цетиње извршио је 45 инспекцијских надзора у угоститељским објектима на градском и на подручју Нјегуша, Иванових корита и Ловћена-поручују из Пријестонице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

25. septembar 2021 06:23