Цетиње-зграда Општине
01/07/2021 u 13:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Цетињу вакцинисана трећина пунољетних особа

Додају да Дом здравља данас ће добити нови контигент вакцина кинеског произвођача Синофарм. Тако да ће грађанима и грађанкама Цетиња, осим вакцине АстраЗенеца, поново бити на располагању и ова вакцина

У Пријестоници Цетиње од почетка масовне имунизације вакцинисана је готово трећина пунољетних становника, саопштено је након сједнице Оперативног штаба Пријестонице Цетиње за борбу против заразне болести ЦОВИД-19.    

-У посљедњих 15 дана јуна регистровано је шест инфицираних коронавирусом. У ковид амбуланти Дома здравља Цетиње од 15. до 30. јуна обављено је 196 прегледа. Тестирана је 191 особа, од којих је њих седам било позитивно на коронавирус. Имунизација је грађана и грађанки Цетиња настављена је у просторијама бивше стражарнице. Дато је скоро 9.000 вакцина, од чега 4.600 у првој дози, а 4.400 у другој дози. То значи да је обје дозе вакцине примило 32% пунољетног становништва-наводе у саопштењу.

Додају да  Дом здравља данас ће добити нови контигент вакцина кинеског произвођача Синофарм. Тако да ће грађанима и грађанкама Цетиња, осим вакцине АстраЗенеца, поново бити на располагању и ова вакцина.

-Службеници Одјељења безбједности Цетиње контролисали су у складу са овлашћењима и расположивим ресурсима поштовање мјера Министарства здравља у циљу сузбијања ширења коронавируса. Тржишна инспекција обавила је 28 инспекцијских прегледа, а Инспекција рада 13. Инспектор за туризам и угоститељство Комуналне полиције Пријестонице Цетиње извршио је 45 инспекцијских надзора у угоститељским објектима на градском и на подручју Нјегуша, Иванових корита и Ловћена-поручују из Пријестонице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:34